„Допреди 2-3 години обикновено дойдеше ли активния летен сезон в

...
„Допреди 2-3 години обикновено дойдеше ли активния летен сезон в
Коментари Харесай

Горивата поевтинели с 2-3% това лято

„ Допреди 2-3 години нормално дойдеше ли дейния летен сезон в Европа или Северна Америка цените мръдваха нагоре поради нарасналото търсене. От 2-3 години, когато стартира остатъкът на предложение на недопечен нефт на международния пазар, респективно цените паднаха доста, и цените на суровия нефт, и цените на дребно, на всички места, в това число и в България “, изясни Андрей Делчев, изп. шеф на Българската петролна и газова асоциация, по Българска национална телевизия.

Той изясни, че от една страна има решение на ОПЕК, към което са се включили 11 страни за ограничаване на квотите, и се съблюдава в избрана степен. Има увеличено предложение. Тенденция в тази посока е увеличението на петролните кладенци в Съединени американски щати. „ От една страна, наклонността към увеличено предложение на пазара е налице.

От друга страна, пазарът сега е в равновесно състояние, уравновесен, запасите на всички съществени консуматори са на процедура цялостни. ОПЕК сигурно, само че в това число и шистовите производители имат терзание от по-високо предложение, тъй като е ясно, че при шистовите производители, имам поради Съединени американски щати, високото предложение и рухването на цените значи неспособност за множеството от тях да работят “, сподели Делчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР