Допотопен гигант е построил най-голямата пирамида в света …Основата на

...
Допотопен гигант е построил най-голямата пирамида в света …Основата на
Коментари Харесай

Допотопен гигант е построил най-голямата пирамида в света

Допотопен колос е построил най-голямата пирамида в света …Основата на Великата пирамида на Чолула е 450 на 450 метра, което е почти два пъти повече от Хеопсовата пирамида в Гиза, Египет (HiddenTruth.site).И макар, че пирамидата в Чолула (Cholula) се счита за доста „ по-млада “ от египетските пирамиди, тя има не по-малко загадки.Според легендите на ацтеките, доста от монументалните каменни структури на предколумбовата Америка, в това число Великата пирамида на Чолула и Градът на боговете – Теотиуакан, са издигнати от допотопни колоси, а не от хора.Преди Великия потоп, имало доста колоси и те живеели в Анахуак. Когато Великият потоп настъпил, 4800 години след основаването на света, седем колоса съумели да оцелеят и да се изкачат на върха на планината Тлалок. Останалите колоси починали.Когато водата утихнала, колос на име Кселхуа (Xelhua), който се отличавал със специфичен подарък за градеж, слязъл от планината в долината и решил да благодари на господ Тлалок за спасението. За тази цел той построил голяма пирамида, в този момент известна като Великата пирамида на Чолула.


 Скулптура в Мексико, изобразяваща колоса Кселхуа
Скулптура в Мексико, изобразяваща колоса КселхуаТози пирамидален комплекс, който се намира в Мексико, на към 100 км по автомагистралата от летище Мексико Сити, през днешния ден се смята за най-голямата пирамида в света. Нито една фотография няма да покаже изцяло нейния мащаб.Това е допустимо единствено благодарение на компютърна стратегия, както на фотографията по-долу. На нея се демонстрират елементи от пирамидата, които към момента не са разкопани от археолозите.

 2 600x331 - Допотопен колос е построил най-голямата пирамида в света
Кселхуа се стремил да сътвори конструкция, която да се издигне до небето. И, съгласно легендите на ацтеките, той съвсем съумял. Строителството се правило интензивно и бързо, тъй като елементарните хора са помагали на колоса.Камък по камък, пирамидата нараствала към небето с бързи темпове.Върховният господ Тонакатекутли (Tonacatecuhtli) обаче, се ядосал на концепцията му. Как смее този смъртен, макар, че е колос, а не човек, да стигне съвсем до божествената обител?!И Тонакатекутли хвърлил от небето голям камък, който мощно „ сплескал “ пирамидата, отчасти я разрушил и умъртвил доста служащи.Четете още: Загадката на античните японски тунели ТункараринЛюбопитно е, че както в тази ситуация с Великия потоп, тази история доста наподобява на библейските митове, да вземем за пример легендата за Вавилонската кула.

 Как е изглеждала Пирамидата на Чолула преди. На мястото, където по-късно е издигнат християнският храм, преди е стоял храм на ацтеките. Но, при идването на испанците той към този момент е бил погубен
Как е изглеждала Пирамидата на Чолула преди. На мястото, където по-късно е издигнат християнският храм, преди е стоял храм на ацтеките. Но, при идването на испанците той към този момент е бил унищоженКселхуа бил заставен да спре строителството. Решил да уважи различен господ – Кетцалкоатъл, прочут още като Пернатата змия. Град Теотиуакан също е отдаден на него, който по-късно е издигнат от Кселхуа и шестте други колоси.Великата пирамида на Чолула е голяма стъпаловидна пирамида, с основа 450 на 450 метра. По жанр е сходна на известните пирамиди в Теотиуакан, да вземем за пример Пирамидата на Слънцето. Те също са толкоз монументални, прецизни и геометрично точни.

 Пирамиди в Теотиуакан
Пирамиди в ТеотиуаканКогато обаче европейците, испански завоеватели, пристигнали за първи път там през 1519 година, те видели пред себе си единствено огромен рид, мощно обраснал с трева. По това време, Пирамидата в Чолула е била изоставена толкоз дълго време, че се е покрила с пръст, пясък, трева и дървета.

 5 600x340 - Допотопен колос е построил най-голямата пирамида в света
Дори в наше време, тази пирамида съвсем не е разкопана и големи елементи от нея към момента остават подземен. На фотографията по-долу можете да видите, че изкопаните елементи на пирамидата са формирани от доста дребни камъни, а не от огромни каменни блокове.Това е в сходство с легендата, че хората са ги пренасяли камък по камък в ръцете си.

 6 600x369 - Допотопен колос е построил най-голямата пирамида в света
Този рид с вярна форма изглеждал на конквистадорите доста уместно място за построяването на черква. Те построили храм на върха му, отдаден на Дева Мария от Лос Ремедиос. Именно това избавило по-късно пирамидата в Чолула от заличаване.Едва през 1881 година, швейцарският археолог Адолф Банделие потвърждава, че в хълма е скрита солидна каменна конструкция, основана от мезоамериканските цивилизации.Разкопките на хълма стартират през 1931 година. Оттогава, Великата пирамида на Чолула постоянно изненадва археолозите. Очевидно, в бъдеще ще се появяват от ден на ден секрети и загадки.

 Разкопана част от Великата пирамида на Чолула през днешния ден
Разкопана част от Великата пирамида на Чолула днесПараметрите на пирамидата в Чолула изумяват всички, които са чували за нея. Основата й е два пъти по-голяма от основата на Хеопсовата пирамида в Гиза, макар, че е доста по-ниска, единствено 66 метра.Но, това не е всичко. Археолозите, употребяващи модерни принадлежности, са разкрили комплицирана мрежа от подземни тунели под пирамидата в Чолула, разпростряли се към 8 километра …!

 Разкопана част от Великата пирамида на Чолула през днешния ден
Разкопана част от Великата пирамида на Чолула днесВеликата пирамида на Чолула е доста сложна за проучване, защото храмът, изравен на върха й, е разгласен за историческо завещание и е неразрешено да се разглобява или реалокира. Към днешна дата са проучени единствено три от шестте равнища на пирамидата.Кога е издигната? Това е един от най-трудните въпроси за историците и археолозите. Възрастта й не може да бъде избрана от камъните, по тази причина те се пробват да датират от части, кости и други предмети, открити по време на разкопки.Най-популярната доктрина е, че тя не е изключително антична и че е “само ” на към 2300 години.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР