Допълнително стъпало - своеобразна дига, ще спира дъжда да нахлува

...
Допълнително стъпало - своеобразна дига, ще спира дъжда да нахлува
Коментари Харесай

Столична община ще спира дъжда в метрото с допълнително стъпало

Допълнително ходило - самобитна дига, ще стопира дъжда да нахлува в метрото на две от станциите му - " НДК " и " Европейски съюз ", осведоми в сряда " Спаси София ". Организацията дефинира нововъведението като “поредното безумство в София” и изрази мнение, че " тази примитивна концепция е извънредно несъответстваща ".

На фотография, която " Спаси София " разгласява в интернет от подлеза към спирката на НДК, се вижда към този момент построено на половина ходило. От сдружението са безапелационни, че тези стъпала ще са рискови за пешеходците, които може да се спънат в тях и да се наранят.

" Метрото става още по-недостъпно - прави се спомагателна преграда, освен това за сметка и на тактилните линии за хората с понижено зрение. Изключително грозно и некачествено - залепването на ново скалъпено ходило върху тактилните плочи е гаранция за грозна среда и ще се разпадне напълно скоро ", разяснява организацията.

Изп.-директор на " Метрополитен София " разяснява пред Mediapool, че оборудванията, които са пуснати на фотоси във фейсбук, към момента не са приключени и стъпалото ще е изцяло, а освен на половина. " Стъпалата следва последователно да се зарамчват, т.е. да имат наклонен надолнище в посока на тротоара, тъй че да не са рискови за пешеходците. Ще се слагат и нови тактилни плочи по-късно. Такива уреди ще има единствено на 5 входа на метрото на двете спирки " НДК " и " Европейски съюз”, посочи той.

На въпрос на Mediapool дали водата няма да преодолява тази бариера изключително, когато има надолнище, от Столична община показаха, че всичко зависи от равнището на преваляванията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР