Допълнителните болници, създадени във Великобритания, за да се облекчи натискът

...
Допълнителните болници, създадени във Великобритания, за да се облекчи натискът
Коментари Харесай

Великобритания затваря допълнителните болници за пациенти с COVID-19 |

Допълнителните лечебни заведения, основани във Англия, с цел да се облекчи натискът върху здравните услуги по време на пандемията от ковид, ще бъдат затворени от април, заяви здравният министър Мат Ханкок, представен от Българска телеграфна агенция.

Болниците " Найтингейл ", които бяха основани в цяла Англия предходната пролет, ще бъдат затворени през идващите седмици, откакто броят на пациентите с коронавирус е понижен, съобщи Ханкок.

Във видео в Туитър той акцентира, че има по-малко от 10 000 пациенти с ковид в лечебните заведения в цяла Англия, спад след пика от 40 000 пациенти.

" Вече сме в позиция да се откажем от нашите лечебни заведения " Найтингейл ", сподели Ханкок, като благодари на личния състав, работил в там, и на тези, които са помогнали за построяването им.

През миналата година бяха построени 10 лечебни заведения, осигуряващи над 12 000 кревати за пациенти в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Клоновете в Лондон и Съндърланд в Северна Англия, ще останат отворени като имунизационни центрове, съобщи говорителка на Националната здравна работа.

Случаите на ковид във Англия бележат непрекъснат спад от януари. Досега общо 22,3 милиона британци са получили първа доза от ваксина против COVID-19, съобщи ДПА.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР