Допълнителните 1,9 млн. лв., които Министерският съвет одобри за отпускане

...
Допълнителните 1,9 млн. лв., които Министерският съвет одобри за отпускане
Коментари Харесай

Отпускат средствата за ремонти в Спешната помощ

Допълнителните 1,9 млн. лева, които Министерският съвет утвърди за разпределяне на Здравното министерство, към този момент са обнародвани в „ Държавен вестник “.

Припомняме, средствата са предопределени за строително-ремонтни действия на обектите от Спешна помощ – ЦСМП, ФСМП и незабавни отделения към лечебните заведения, които би трябвало да се осъществят в осъществяване на огромния план за Спешната помощ в страната. Така Министерство на здравеопазването ще има опция да поправя в началото заложените средства в договорите със строителните компании от страната в сходство с инфлацията.

Работата по близо половината обекти, планувани за строителство или ремонт, към момента не е почнала, а тук-там е прекъсната поради заложените по-ниски цени. От една страна това слага стотици медици и пациенти в неподходяща обстановка, а от друга – изправя България пред действителната опция да връща пари по плана, чийто краен период за осъществяване е декември 2023 година

Очаква се отпуснатите спомагателни 1,9 млн. лева да придвижат работата по обектите в къси периоди, тъй че да има съответни здания на Спешна помощ в цялата страна и да не губим средствата от плана.

Обнародвания в " Държавен вестник " текст можете да видите.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР