Допълнителни средства за завършването на основния ремонт на стадион Спартак

...
Допълнителни средства за завършването на основния ремонт на стадион Спартак
Коментари Харесай

Още 560 хил. лв. отделя общината за стадион Спартак

Допълнителни средства за завършването на главния ремонт на стадион „ Спартак ” гласоподава през днешния ден комисията по бюджет и финанси към общинския съвет. Сумата надвишава 560 753 лева и е за непредвидени в техническия план разноски. Припомняме, че предходната година държавното управление отпусна целево 1,398 млн. лева за възобновление на емблематичния за Варна стадион, а общината поддържа плана със солидни средства от локалния бюджет за предпроектни механически изследвания.

С днешна дата обаче се оказва, че за реорганизация на трибуните и за тоалетни би трябвало да се доплатят 217 381 хиляди лева, плюс още 156 171 хиляди лева за закупуване на пластмасови седалки. Зам.-председателят на общинския съвет доктор Янко Станев и ръководителят на бюджетната комисия Светослав Иванов построиха отрицание от това, че никой от представителите на общинското сдружение не участва на съвещанието, с цел да даде повече уточнения по въпроса. Д-р Станев напомни, че обратно в годините всяко разискване, обвързвано със „ Спартак ” е било съпровождано от шумни агитки и държание, присъщо повече за стадионите, в сравнение с за съвещания на органи на локално самоуправление. „ Сега това не ни липсва, решаваме въпросите и оказваме помощ ”, разяснява той.

Финансовата комисия поддържа предлагането, което следва да бъде одобрено на идната в сряда сесия на общинския съвет. Наред с това през днешния ден бяха гласувани 257 794 хиляди лева за съфинансиране на план за създаване на център за грижи за хора с разнообразни форми на деменция. Общата стойност по Оперативна програма ”Региони в напредък ” е 1,365 млн. лева Предвижда се разкриването на център за грижи с 15 места и дневен център с 40 места.

Допълнително финансиране следва да бъде обезпечено за довеждане докрай и на други планове. По плана за модернизиране на просветителната инфраструктура общината ще доплаща за довеждане докрай на ремонтите в ПГГСД „ Н. Хайтов ” и на ПГИ „ Ив. Богоров ”. Предстои и проучване на енергийната успеваемост в общинските ДКЦ и АГ болница. Сумата за всяко лечебно заведение е по 30 хиляди лева

Дългият дневен ред на финансовата комисия беше усложнен с още 5 изключителни преписки, импортирани от администрацията безусловно минути преди съвещанието. Последната със заглавие Дигитална приобщаваща система за самостоятелна подвижност беше оттеглена по гледище на ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов. Той се обоснова и сътрудниците му се съгласиха, че никой от вносителите не си е направил труда да изясни на съветниците същността на плана, както и какво постанова да се гледа на него като незабавен.

Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР