Допълнителни разходи от 211 527 лв. по бюджета на Министерството

...
Допълнителни разходи от 211 527 лв. по бюджета на Министерството
Коментари Харесай

Плащаме над 200 000 лв. за бавно правосъдие само за два месеца |

Допълнителни разноски от 211 527 лева по бюджета на Министерството на правораздаването бяха утвърдени от Министерски съвет. Сумата е предопределена за възобновяване на направените от ведомството разноски за постепенно правораздаване, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Това е общият размер на сумата, изплатена за интервала от 1 април 2021 година до 30 юни 2021 година от бюджета на Министерство на правосъдието по подписани съглашения за нарушени права за разглеждане и решение на делата им в рационален период.

Изплащането на компенсации за вреди от постепенно правораздаване се прави по реда на Глава трета „ а “ от Закона за правосъдната власт. Заявления против актове, дейности или бездействия на органите на правосъдната власт, с които се нарушава правото на разглеждане и решение на делото в рационален период, могат да подават страни по завършени цивилен, административни и наказателни производства, както и обвинени, потърпевши или ощетени юридически лица по прекъснати досъдебни производства.

Заявленията се преглеждат от Инспектората към Висшия правосъден съвет, където се прави инспекция на събитията, а произнасянето по преписката се дължи в 6-месечен период от постъпването на заявките.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР