Допълнителни противоепидемични мерки се въвеждат в Ловешка област. Това е

...
Допълнителни противоепидемични мерки се въвеждат в Ловешка област. Това е
Коментари Харесай

Допълнителни COVID мерки се въвеждат в Ловешка област

Допълнителни противоепидемични ограничения се вкарват в Ловешка област . Това е било решено на свиканото през днешния ден от регионалния шеф Виктор Стойчев незабавно неприсъствено съвещание на регионалния спешен щаб по опазването на здравето. Причината е, че район 2, към който принадлежи област Ловеч, е в стадий 3 по Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19, оповестяват от регионалната администрация.

Според признатата от Щаба проектозаповед на и.д. шеф на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Ловеч доктор Росица Милчева за обектите и дейностите на закрито, за които се изисква зелен документ, се вкарват ограничавания за потребление на не повече от 50 % от потенциала. Не се позволяват визити на малолетни и малолетни лица без компаньон - родител или аставник, в заведенията за публично хранене и в комерсиалните центрове.

Присъствено от понеделник (7 февруари) ще се образоват учениците от 1 до 4 клас, както и учениците от слетите паралелки.

Преустановява се присъственият образователен развой за учениците от 5, 6, 9 и 11 клас за интервала от 7 до 11 февруари .

В интервала от 14 до 18 февруари учениците от 7, 8, 10 и 12 клас ще се образоват от разстояние в електронна среда.

Проектозаповедта на и.д.директора на РЗИ е изпратена съгласно процедурата на държавния основен здравен контрольор за координиране и при утвърждение спомагателните ограничения ще влязат в действие, считано от 00.00 часа на 7 февруари, и ще продължат до 00.00 часа на 21 февруари. Те може да бъдат изменени според от развиването на епидемиологичната обстановка, допълват от регионалната администрация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР