Допълнителни още 129 400 лв. по бюджета на Министерството на

...
Допълнителни още 129 400 лв. по бюджета на Министерството на
Коментари Харесай

Бюджетът плаща още 129 400 лв. за бавно правосъдие

Допълнителни още 129 400 лева по бюджета на Министерството на правораздаването са утвърдени през днешния ден от Министерски съвет. Със сумата се възстановят разноски на Министерство на правосъдието по погашение на компенсации на жители и юридически лица, потърпевши от постепенно правораздаване .

Това са компенсациите изплатени за интервала от 1 октомври 2021 година до 6 декември 2021 година , по подписани съглашения за нарушени права за разглеждане и решение на делата в рационален период.

Изплащането на компенсации за вреди от постепенно правораздаване се прави по реда на Глава трета " а " от Закона за правосъдната власт. Заявления против актове, дейности или бездействия на органите на правосъдната власт, с които се нарушава правото на разглеждане и решение на делото в рационален период, могат да подават страни по завършени цивилен, административни и наказателни производства, както и обвинени, потърпевши или ощетени юридически лица по прекъснати досъдебни производства .

Заявленията се преглеждат от Инспектората към Висшия правосъден съвет, където се прави инспекция на събитията, а произнасянето по преписката се дължи в 6-месечен период от постъпването на заявките.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР