Допълнителни екипи на ОДМВР-София ще подпомагат трафика по основните пътни

...
Допълнителни екипи на ОДМВР-София ще подпомагат трафика по основните пътни
Коментари Харесай

Допълнителни екипи на МВР-София ще подпомагат трафика през почивните дни

Допълнителни екипи на ОДМВР-София ще подкрепят трафика по главните пътни артерии през идните почивни дни. Днес, за времето от 16 до 20 часа, влиза в действие възбраната за придвижване на товарни коли над 12 тона. Същата мярка е планувана и за последния почивен ден - 4 март, за времето от 14.00 до 20.00 ч.

Поради продължаващи поправки придвижването в тунел „ Витиня “ на автомагистрала „ Хемус “ се реализира в двете посоки в едната тръба.

В тази връзка оптимален брой полицейски екипи ще подкрепят придвижването и ще наблюдават за недопускане на автомобилни колони в секторите с въведена краткотрайна организация на придвижването. Наред с това ще се прави непоколебим надзор над водачите на МПС, неспазващи Закона за придвижване по пътищата и неизпълняващи разпорежданията на контролните органи, както и недопускане на придвижване на МПС в лентата за спешно прекъсване на автомагистралите, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Обръщаме внимание на водачите, че глобата за придвижване в спешната лента при първо нарушаване е в размер на 1000 лв. и три месеца отнемане от правоуправление по отношение на лидера.
Санкцията за нарушение на възбраната за придвижване на МПС над 12 тона е в размер на 300 лв. и един месец отнемане от правоуправление по отношение на лидера и прекъсване на МПС от придвижване за месец по отношение на притежателя.-->

Служителите, работещи по надзор на пътното придвижване, ще бъдат ангажирани предпочитано към подкрепяне и контролиране на придвижването, надзор на водачите с рисково държание (неправилно изпреварване, неправилни маневри, лишаване на предимство), както и на водачите с рисково и демонстративно ръководство без нужната отдалеченост, които правят рискови маневри, изпреварване или прекосяване от една лента в друга, създавайки непосредствена заплаха за останалите участници в придвижването. Засилен ще е контролът и по повод спазването на скоростните режими, ръководството на МПС след приложимост на алкохол и от неправоспособни водачи.

От Областната дирекция на МВР-София осведоми, че ще бъде прилагана нулева приемливост към всички извършители. Водачите, които с рисковото си държание на пътя заплашват своята сигурност и тази на останалите участници в придвижването, ще бъдат глобени с цялата суровост на закона.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР