Донорството не е само хуманна кауза. Това е свещено дело,

...
Донорството не е само хуманна кауза. Това е свещено дело,
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Донорството е свещено дело, което дава живот на хората

Донорството не е единствено хуманна идея. Това е свещено дело, което дава живот на хората.

Това сподели министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на церемонията за връчването на първите годишни оценки за донорство и трансплантации в България. Тя се състоя в Народния спектакъл "Иван Вазов ". Целта на събитието е всяка година да бъдат почитани всички донори на органи и техните фамилии, както и да бъдат отличени лекарите координатори по донорство и лекарите, които правят трансплантациите. Инициативата е част от Националната акция на Министерството на здравеопазването "Да! За живот " в поддръжка на донорството.

Ананиев ще участва на връчването на Годишните оценки за принос към донорството и трансплантацията

Министър Ананиев благодари на околните и роднините, дали единодушие за донорство. "Те имат огромно сърце и знаят каква е цената на живота ", сподели Ананиев. Той връчи статуетка звезда и благодарствено писмо на 14 фамилии, които през годината са взели решение да дарят органите на свои близки. Наградени бяха и медицинските експерти и координаторите по донорство. "Аз съм уверен, че тези оценки ще станат годишни ", сподели министър Ананиев. Той бе безапелационен, че зад идеята на акцията "Да! За живот " ще застане съвсем цялото българско общество.

"Нашата акция надвиши упованията, българските жители станаха съпричастни. Непрекъснато влизат във фейсбук страницата на акцията, задават въпроси ", уточни Ананиев. Той означи, че донорските карти "Да! За живот " се намират на всички места в регионалните градове и в общините в страната. С картата се дава опция приживе да се изрази единодушие за донорство.

Кирил Ананиев: Донорството е един от най-значимите хуманни актове, който няма аналог

По време на церемонията бе оповестено, че все още 1161 български жители имат вярата да водят естествен живот - всичките те чакат втори късмет, който е вероятен само посредством трансплантацията на орган. От 28 страни в Европейски Съюз, страната ни заема 28-мо място по брой на трансплантациите, бе припомнено на връчването на премиите. Зад акцията застанаха законодателната и изпълнителната власт, лечебни заведения и пациентски организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР