Донорска ситуация в Пловдив даде живот на трима души у

...
Донорска ситуация в Пловдив даде живот на трима души у
Коментари Харесай

Близките на починал 43-годишен мъж дариха живот на трима души

Донорска обстановка в Пловдив даде живот на трима души у нас и в Румъния, оповестиха от Изпълнителната организация за медицински контрол. Тя е осъществена от екип на екип на УМБАЛ „ Свети Георги “ – Пловдив с координатор доктор Костадин Чифлигаров, оповестява радио " Пловдив ".

На 7 август околните на изпаднал в мозъчна гибел 43-годишен мъж вземат благородното решение да дарят органите му и да дадат живот на други хора. На идващия ден двама души на 23 и 38 години са получили по един бъбрек. Операциите са осъществени от медицински екипи на Александровска болница.

Поради липса на подобаващи реципиенти в България черният дроб е трансплантиран на румънски пациент по линия на съглашение за съдействие сред Агенция „ Медицински контрол “ и Националната организация за трансплантация на Румъния.

По информация на Радио " Пловдив " донорът е потърпевшият при пътен случай предишния петък 43-годишен велосипедист. Той у бил блъснат от електрическа тротинетка, ръководена от 17-годишен юноша, на кръстовището на ул. „ Славянска “ и ул. „ Иларион Макариополски “ в града под тепетата.

От Министерство на здравеопазването благодариха на околните на донора за хуманния им жест и им сервираха съболезнования за загубата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР