Донатела Версаче осъди анти-гей политиките на италианското правителство от сцената на Ла Скала

...
Донатела Версаче разкритикува италианското правителство за това, което тя описа
Коментари Харесай

Донатела Версаче разкритикува италианското правителство за това, което тя описа като анти-гей политики в прочувствена и лична реч която споменаваше покойния й брат Джани Версаче, докато получаваше модна награда този уикенд

От COLLEEN BARRY Associated Press 26 септември 2023 г., 13:44 ч. Италия, за да бъде толкова ясна и ясна пред лицето на хомофобската политика на правителството,“ каза Франко Грилини, дългогодишен активист за правата на гейовете. „Тя е едно от най-важните имена в модата и аз каня другите да последват нейния пример.“

Освен блокиране на признаването на деца от еднополови двойки, Дясното правителство на премиера Джорджия Мелони прокарва законодателство, което би забранило търсенето на сурогат в чужбина, което го наказва със затвор и строги наказания. Закон от 2004 г. вече забранява сурогатното майчинство в Италия.

Италианската гей партия също похвали подкрепата на Версаче и я призова да подкрепи кампанията им за провеждане на референдум за гей браковете в Гласуване в Италия.

„Декларацията на Донатела Версаче е важна (...) Тя даде да се разбере как това правителство намалява свободите и правата на LGBTQ общността,“ каза Фабрицио Марацо, говорител на гей партията и референдума за егалитарен брак. „Молим я да ни подкрепи, по-специално кампанията да направим браковете за лесбийки, гейове и транс хора еднакви с всички останали.“

Те се надяват да започват да събират подписи през януари, съзнавайки, че „това парламентарно мнозинство не иска да ни даде права“. Италия одобри еднополовите граждански съюзи през 2016 г., последната голяма западна страна, която направи това.

Версаче, която е творчески директор на модната къща, основана от нея брат след убийството му през 1997 г., беше придружен на наградите от Алесандро Зан, депутат от Демократическата партия, който изготви законодателство, разширяващо антидискриминационната защита към LGBTQ общността. Законодателството беше спряно още преди правителството на Мелони да встъпи в длъжност.

В трогателен момент Версаче си припомни и деня, в който брат й Джани се появи при нея.

„Бях на 11 години, когато брат ми Джани ми каза, че е гей. За мен не промени нищо. Обичах го и не ме интересуваше кого обича“, каза тя пред тълпата.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР