Доналд Тръмп заплашил да насърчи руската агресия, ако държавите от

...
Доналд Тръмп заплашил да насърчи руската агресия, ако държавите от
Коментари Харесай

Тръмп щял да насърчи „Русия да прави каквото си поиска“, ако съюзниците от НАТО не увеличат разходите си за отбрана

Доналд Тръмп заплашил да насърчи съветската експанзия, в случай че страните от НАТО не изпълнят финансовите си отговорности към алианса. Това стана ясно от думите на някогашния американски президент пред симпатизанти в Южна Каролина, където той преразказа история, разиграла се преди време, сред него и незнаен водач на страна от НАТО.

Американски издания припомниха, че Тръмп и преди е разказвал тази история, само че в тази ситуация е стигнал по-далеч, признавайки, че е заплашил да “насърчи Русия да прави каквото си изиска ”.

“Президент на огромна страна се изправи и ме попита: “Добре, сър, в случай че ние не платим и Русия ни нападне, вие ще ни отбраните ли? ” Аз му отговорих: “Няма да платите? Вие нарушител ли сте? Не единствено няма да ви защитя, само че и бих насърчил Русия в този случай да направи каквото си изиска. Вие би трябвало да си платите. Трябва да си платите сметките ”, описа Тръмп пред симпатизантите си в Конуей.

“Насърчаването на нашествията на територията на най-близките ни съдружници от страна на убийствени режими е ужасяващо и ненормално и заплашва американската национална сигурност, световната непоклатимост и стопанската система на страната ни ”, разяснява представителят на Белия дом Андрю Бейтс във връзка изказването на Тръмп.

Коментарът на някогашния американски президент, който е и най-вероятният претендент за президент на Републиканската партия за изборите през есента, идват в миг, в който Украйна продължава напъните си да предотврати съветското навлизане, на фона на сериозен дефицит на оръжия и муниции за украинските военни сили. На този декор републиканците в Конгреса на Съединени американски щати стават все по-скептични във връзка с даването на спомагателна финансова помощ за страната.

Преди дни президентът Джо Байдън моли да бъде призната помощ в размер на 60 милиарда $ за Украйна за задачите на защитата.

“Часовникът тиктака. Всяка седмица, всеки месец, който минава без нова помощ за Украйна, значи по-малко артилерийски снаряди, по-малко системи за противовъздушна защита, по-малко средства, с които Украйна може да се отбрани от съветското нахлуване “, съобщи Байдън.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР