Доналд Тръмп вероятно ще твърди, че правото му на свобода

...
Доналд Тръмп вероятно ще твърди, че правото му на свобода
Коментари Харесай

Обвинителен акт в Джорджия: Как ще се защити Тръмп и ще се получи ли?

Доналд Тръмп евентуално ще твърди, че правото му на независимост на словото и откровената угриженост за измамите на гласоподавателите го пазят от обвиняванията, че е оказвал напън върху длъжностни лица в Джорджия да трансформират резултатите от изборите през 2020 година в негова изгода, написа „ Агенция Ройтерс “.

Но правните специалисти споделят, че казусът наподобява като непосредствено обвиняване в машинация , което ще се обърне към това дали Тръмп умишлено е нарушил закона , без значение дали е вярвал, че дейностите му са оправдани. Бившият федерален прокурор Е. Даня Пери разяснява това по този начин:

„ Дори да е считал, че има право да направи това, което е направил, това не оправдава измамническата активност. Ако смятате, че парите в непознатата банкова сметка са по право ваши, това не значи, че можете да ги присвоите. “

Тръмп, президент на Съединени американски щати от 2017 до 2021 година и главен кандидат за президентската номинация на републиканците през 2024 година, беше упрекнат за четвърти път в границите на близо пет месеца в понеделник. Прокурорите от щата Джорджия настояват, че той и 18 съподсъдими са заговорничили за противозаконна смяна на резултатите от изборите през 2020 година, които той загуби от демократа Джо Байдън .

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис упрекна Тръмп и съучастниците му в 41 наказателни точки.

Самият Тръмп е изправен пред 13 обвинявания , в това число за рекет , погрешни изказвания и склоняване на държавен чиновник да наруши клетвата си . Тръмп отхвърля да е направил закононарушение. В изказване преди публикуването на обвинителния акт акцията му упрекна Уилис, че е „ гневен партизанин “, който се пробва да подкопае кандидатурата му за преизбиране.  В изказването се споделя:

„ Това е рисково изпитание на ръководещата класа да потисне избора на народа. “

Адвокатите на Тръмп евентуално ще настояват, че напъните му да промени изборните резултати са били предпазена тирада според Първата корекция на Конституцията на Съединени американски щати .

Но Първата корекция не пази измамите, а доста каузи за интрига се концентрират върху закононарушения, свързани с речта, като изнудване, рушвет и подстрекаване.

„ Всичко това са словесни закононарушения, а словесните закононарушения могат да бъдат също толкоз съществени, колкото и закононарушенията, включващи физически дейности “, счита професорът по право в университета „ Пейс “ и някогашен прокурор Бенет Гершман.

Според правни специалисти Тръмп може да се оправи по-добре, в случай че твърди, че не е знаел, че нарушава закона, и заради това не е имал незаконно желание, належащо за наказание. Освен това ще му е нужен единствено един отказал се правосъден заседател, с цел да се стигне до правосъден развой. За тази цел юристите на Тръмп биха могли да настояват, че той е бил упрекнат по политически аргументи от Уилис, определена за демократ, и да бележит, че потреблението от нея на закона за рекет, в началото ориентиран към мафиотските босове, е прекалено. Обвиняемите обаче рядко съумяват да завоюват, като акцентират такива причини за изборно обвиняване.

Законът на Джорджия за рекетьорските и корупционните организации (RICO) е необятно дефиниран и съдилищата са потвърждавали потреблението му в необятен набор от случаи, в това число при гонене на учители, които са фалшифицирали резултати от стандартизирани проби . Гершман посочи:

„ Адвокатите би трябвало да бъдат доста деликатни, тъй като в случай че причините, които излагат, не се основават на доказателства, те могат да бъдат глобени. Много от юристите, които направиха безумни обвинявания в съда след изборите през 2020 година, бяха осъдени дисциплинарно, тъй като нямаха доказателства. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР