Доналд Тръмп тръгва на избори без един от най-доверените си

...
Доналд Тръмп тръгва на избори без един от най-доверените си
Коментари Харесай

Този път без Иванка: Дъщерята на Тръмп отказа да участва в кампанията му

Доналд Тръмп потегля на избори без един от най-доверените си съветници - родната си щерка Иванка.

41-годишната жена беше част от акцията на Тръмп през 2016 година, а през 2017 получи и публична служба в администрацията на Белия дом - шеф на Службата за стопански начинания и предприемачество - основана особено за нея.

Този път обаче тя няма планове да оказва помощ за новия опит на татко си да върне президентската си власт.

Тя популяризира позиция незабавно откакто Доналд Тръмп разгласи повторната си кандидатура за номинацията на Републиканската партия за изборите през 2024 година
" Обичам татко ми доста. Този път обаче взех решение да слага преди всичко моите дребни деца и персоналния живот, който сътворяваме като семейство " " Не възнамерявам да се занимавам с политика. Макар че постоянно ще обичам и поддържам татко ми, отсега нататък ще го върша отвън политическата сцена ".
В момента Иванка Тръмп живее в Маями - а не в имението Мар-а-Лаго - със брачна половинка си Джаред Кушнър и трите им деца - Арабела (11 г.), Джоузеф (9 г.) и Тиодор (6 г.).

Според New York Post - Доналд Тръмп се е опитал да убеди дъщера си и Кушнър да участват на сцената, до момента в който той афишира третата си поредна акция за Белия дом. Двамата обаче са отказали, тъй като не желаят да се връщат във Вашингтон и да се подлагат себе си и децата на нова груба предизборна акция.

Семейството въпреки всичко резервира положителни връзки.
Дъщерята на някогашния президент от брака му с починалата Ивана Тръмп беше част от дълъг лист с повече от 800 очевидци, които трябваше да дават показания пред Конгреса поради опита за взлом на Капитолия на 6 януари 2021 г.По време на чуванията през лятото на 2022 година тя загатна, че не е вярвала в голословните изказвания на татко си, че изборите са били манипулирани, а успеха му - " открадната ".На 6 януари 2021 Тръмп провежда протест близо до постройката на законодателното заседание, като настройваше симпатизантите си да не позволен оповестяването на успеха на Джо Байдън като президент.Във Вашингтон се бяха събрали хиляди радикализирани фенове на Тръмп, които съумяха безпроблемно да пробият защитата на Капитолия и да нахлуят до заседателната зала на Камарата на представителите с планове да се саморазправят с членовете на Конгреса.
Джаред Кушнър също заемаше позиция на старши консултант на своя тъст в Белия дом, като официално беше и шеф на Службата за американски нововъведения. Най-важната му функционалност беше на медиатор на Тръмп в договарянията с страните от Близкия Изток и Израел.
След напускането на властта той основа капиталова компания, която ръководи част от средствата в Саудитския върховен фонд.
Обвиненията в спор на ползи съпътстваха семейството от началото до края на ръководството на Доналд Тръмп. Дори заемайки публични административни позиции, те са продължавали да се занимават с частна комерсиална активност, която им носи към 36 млн. $ единствено за 2019 година

Преместването на Иванка и Джаред Кушнър от Вашингтон във Флорида също беше обсъждано с съмнения за това, че дъщерята на Тръмп може би се приготвя за независима политическа кариера на локално равнище.
Междувременно основният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс води дело против Тръмп и трите от децата му - в това число Иванка - поради съмнения в машинация посредством Trump Organization. Ако следствието стигне до сполучлив край, Иванка, Доналд-младши и Ерик Тръмп може да получат възбрана за заемане на мениджърски позиции в комерсиалния указател на щата Ню Йорк.Доналд Тръмп е разследван и по още няколко обвинявания за корист с власт, финансови закононарушения и заграбване на класифицирани документи.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР