Доналд Тръмп сред млади, щастливи и усмихнати афроамериканци - такива

...
Доналд Тръмп сред млади, щастливи и усмихнати афроамериканци - такива
Коментари Харесай

Популяризират Тръмп с фалшиви снимки - създадени с изкуствен интелект

Доналд Тръмп измежду млади, щастливи и усмихнати афроамериканци - такива фотоси всеобщо се популяризират в обществените мрежи, в миг когато предизборната акция за президентските избори навлезе в решителна фаза. Снимките наподобяват напълно същински, само че не са, съобщи Българска национална телевизия.

BBC разкри, директно преди Супервторника, че изображенията са основани благодарение на изкуствен интелект. Недостатък на множеството платформи, посредством които се генерира сходно наличие, е че не съумяват да възпроизведат с акуратност човешката ръка. Точно подобен е казусът и при една от фотосите с Тръмп - лявата ръка на един от персонажите на фотографията е с изчезнал пръст. Ръката на различен пък не е добре завършена.

Проблем има и с ръцете на самия Тръмп на друга фотография

Според Black Voters Matter - група, насърчаваща чернокожите да гласоподават, манипулираните фотоси прокарват “стратегически разказ ”, предопределен да внуши какъв брой е известен Тръмп измежду чернокожата общественост. Важен детайл тук е, че точно тези гласоподаватели бяха основни за акцията и успеха на президента Джо Байдън през 2020 година

Радиоводещият от Флорида Марк Кей и екипът му основават фотография, на която Тръмп е заобиколен от група чернокожи дами на празненство - споделена във Facebook, където Кей има над един милион почитатели. Той разгласява публикация за поддръжката на чернокожите гласоподаватели за Тръмп и прикачва точно тази фотография. От мненията във Facebook се вижда, че някои от консуматори са повярвали, че е същинска. Марк Кей дава отговор:

“Ако гласоподавател гласоподава по един или различен метод, единствено тъй като е видял фотография във Facebook, това е негов проблем, а не на обявата. ”

Другата фотография, на която Тръмп е заобиколен от чернокожи младежи, е дело на язвителен акаунт, цялостен с изкуствено генерирани фотоси на някогашния президент на Съединени американски щати. Вниманието към следващото им създание се ускорява, когато фотографията заживява собствен живот, споделяна необятно в мрежите с изказванието, че Тръмп е спрял кортежа си, с цел да се срещне с тези хора.

BBC разкрива, че индивидът зад профила с име Shaggy е мъж от Мичиган, парещ последовател на Тръмп. Публикацията му в Екс е забелязана над 1,3 милиона пъти - някои консуматори са я докладвали, само че други са повярвали.

Макар такива изображения да са доста споделяни в мрежите, не е видяна явна връзка с щаба на Доналд Тръмп.

Тръмп не за първи път е употребен за основаването на изображения от изкуствен интелект с неговия облик. Преди година английският блогър и създател на групата проверяващи публицисти " Белингкат " Елиът Хигинс пресъздаде “ареста ” на някогашния президент на Съединени американски щати, без да подозира какъв възторг ще провокира сатирата.

Междувременно в Съединени американски щати върви спор за навлизането на изкуствения разсъдък в обществото - мрежите да влагат повече за идентифицирането и предотвратяването на разпространяването на евентуално подвеждащи изображения, основани чрез изкуствен интелект. Както и за отговорността на фирмите разработчици, преди да пуснат собствен артикул.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР