Доналд Тръмп спечели първичните избори в Южна Каролина, побеждавайки Ники

...
Доналд Тръмп спечели първичните избори в Южна Каролина, побеждавайки Ники
Коментари Харесай

Тръмп спечели първичните избори в Южна Каролина

Доналд Тръмп завоюва първичните избори в Южна Каролина, побеждавайки Ники Хейли в родния ѝ щат, предава Ройтерс. Така той се приближава до третата си поредна номинация от Републиканската партия за претендент за президент и евентуален реванш против президента от Демократическата партия Джо Байдън. Само за няколко секунди лицето на Тръмп се появи по всички телевизионни екрани. Победата на някогашния президент на първичните избори в този щат значи, че той води към този момент в пет първоначални вота на републиканците - в Айова, в Ню Хемпшър, в Невада, на Вирджинските острови и в Южна Каролина.

Ники Хейли е някогашният непрекъснат представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации. Поражението за нея е още по-голямо, защото тя беше губернатор на Южна Каролина в продължение на няколко години и щатът беше считан за неин бастион. Тази седмица Хейли отхвърли догатките, че провалянето на Южна Каролина ще я накара да приключи предизборната си акция, макар че става все по-ясно, че пътят ѝ към президентската номинация на републиканците приближава задънена улица.

" Никога не съм виждал Републиканската партия толкоз обединена, колкото е в този момент ", съобщи Тръмп по време на тирада в столицата на щата Колумбия.

Следват първоначални избори в Мичиган, Мисури, Айдахо, а на 5 март ще бъде Супервторникът, в който гласоподават по едно и също време петнадесетина щата, измежду които Тексас, Калифорния, Колорадо и Вирджиния. Хейли не е любимец в нито един от тези щати. Според анализатори единствената ѝ вяра е да издържи задоволително дълго време, с цел да може някое от правосъдните каузи да подкопае кандидатурата на Тръмп, споделя политологът Джулиън Зелицър.

За следващ път екзитполовете показаха уязвимостта на Тръмп. Близо една трета от гласоподавателите в събота споделиха, че той би бил неспособен да служи като президент, в случай че бъде наказан за закононарушение. Тръмп си навлече гнева поради мнения, сметнати за расистки. В петък пред група афроамериканци в Южна Каролина той сподели, че " доста хора споделят, че чернокожите ме харесват, тъй като са страдали толкоз доста и са били дискриминирани и ме възприемат като някой, който е дискриминиран ". Това беше възприето като опит на Тръмп да намекне, че цветнокожите имат правосъдни проблеми и биха го разбрали тъй като и той има правосъдни несгоди.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР