Доналд Тръмп спечели ключови климатични отстъпки за САЩ по време

...
Доналд Тръмп спечели ключови климатични отстъпки за САЩ по време
Коментари Харесай

Тръмп постигна ключови отстъпки на срещата на Г-20

Доналд Тръмп завоюва основни климатични отстъпки за Съединени американски щати по време на срещата на Г-20, заяви CNN.

Финалното официално съобщение от срещата в Хамбург беше признато след финалните диалози сред международните водачи. Тръмп извади Съединени американски щати от климатичното съглашение през предишния месец през предишния месец. По-рано се появиха информации, че останалите страни ще се опитат да го изолират във финалната декларация. В последна сметка е било реализирано финално съглашение.

В заключителната декларация, призната от всички 20 страни членки, се отбелязва, че 19 страни, в това число Русия, Китай и Европейски Съюз, признават решението на Тръмп да извади Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата. Но също признават желанието на Вашингтон "да работи тясно с другите страни, с цел да им помогне да имат достъп и да употребяват по-чисти и ефикасни изкопаеми горива ".

Все отново 19 страни отхвърлят апелите на Тръмп за преразглеждане на изискванията в съглашението. Те твърдо застават зад постигналите сделки.

В декларацията се поема ангажимент за битка с протекционизма. Държавите обаче за първи път признават правото да пазят пазарите си посредством законни принадлежности за комерсиална протекция. Според специалисти това дава късмет на Тръмп да прокара програмата „ Америка на първо място “.

Германският канцлер Ангела Меркел акцентира разликите сред Съединени американски щати и останалите страни за климатичното съглашение. Все отново тя разгласи, че е реализирано единодушие за ифналнта декларация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР