Доналд Тръмп ще загуби специалния си статут в социалната мрежа

...
Доналд Тръмп ще загуби специалния си статут в социалната мрежа
Коментари Харесай

От януари догодина Доналд Тръмп няма да е специален в „Туитър“

Доналд Тръмп ще загуби специфичния си статут в обществената мрежа „ Туитър “ през януари 2021 година, когато новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън встъпи в служба. Така той към този момент ще би трябвало да се преценява с всички правила и условия за прилагане на платформата, написа „ Дъ Върдж “.

От 2019 година „ Туитър “ ползва политиката за обществения интерес за международните водачи и част от държавните длъжностни лица. Така от време на време изявления, които не дават отговор на разпоредбите на обществената мрежа, не са изтривани, в случай че се счита, че има изгода за необятната общност те да останат налични.

„ Следваме правилото, че хората би трябвало да могат да избират да виждат какво споделят техните водачи с явен подтекст. Това значи, че ние можем да слагаме предупредителни известия или да ограничаваме ангажираността с техните туитове. Тази политика се ползва за актуалните международни водачи и претенденти за кабинета, само че не и за частни жители, когато те към този момент не са на постовете си “, разясняват от „ Туитър “.

@realDonaldTrump е персоналният профил на Тръмп. След януари следващата година той ще се третира като на най-обикновен консуматор и ще може да бъде блокиран при положение на приканване към експанзия или разпространяване на погрешна информация за изборите или пандемията от ковид.

По време на мандата си Тръмп неведнъж е бил покрай прекрачването на границата на неразрешеното от обществената мрежа, само че оттова не са изтривали изявленията му.

Въпреки специфичната статут на международните водачи, в случай че те възхваляват тероризма, заплашват с принуждение съответен човек, разгласяват нечий персонален адрес или показват друго неприемливо държание, от „ Туитър “ акцентират, че ще подхващат крайни ограничения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР