Доналд Тръмп ще пледира невинен по време на явяването си

...
Доналд Тръмп ще пледира невинен по време на явяването си
Коментари Харесай

Появата на Тръмп в съда с белезници ще бъде голямо унижение за него

Доналд Тръмп ще пледира почтен по време на явяването си в съда идната седмица. Това съобщи неговият юрист Джо Такопина, в изявление за телевизия ABC, представено от " Фокус ".

" Ще отидем пред арбитър, ще кажем, че не се признаваме за отговорни, и ще стартираме нападателно да подаваме искове за опцията за правосъдна отговорност в този случай “, съобщи юристът.

Това ще значи, че Тръмп няма да подписа договорка с прокуратурата, което допуска признание на виновността в подмяна на понижаване на присъдата. Обвиненията са свързани с хипотетична имитация на финансови документи.

Такопин направи сходно изказване в ефира на телевизионната компания NBC. " Президентът Тръмп няма да стигне до съглашение за признание на виновността в този случай. Това няма да се случи ", съобщи юристът, отбелязвайки, че " няма закононарушение ". Той добави, че някогашният президент не има намерение да се укрива от следствието в имението си в Мар-а-Лаго, Флорида. Такopина добави още, че правният екип на Тръмп към момента не е получил публична информация по кое време ще бъде оповестено обвиняването. По думите му се чака това да стане във вторник.

Според юриста Тръмп няма да бъде с белезници по време на явяванията в съда. Съдебната процедура в Съединените щати планува обвиненият да бъде изправен пред съда с белезници, даже в случай че той самичък е решил да се съобщи на правораздаването. Този въпрос притегля изключително внимание в американските медии, които считат, че появяването на Тръмп с белезници ще бъде огромно оскърбление за него.

" Президентът няма да бъде окован с белезници. Сигурен съм, че те ще се опитат да извлекат максимума от тази обстановка, само че това е необикновена обстановка. Много групи са забъркани в нея, Тайните служби, полицията ", акцентира той.

Такопина добави, че полицията евентуално ще отдели целия регион до постройката на съда.

Появата на Тръмп в съда в Ню Йорк се чака във вторник, 4 април.

По-рано някогашният началник на Белия дом назова следствието " лов на вещици ", обвързвано с идните президентски избори през 2024 г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР