Доналд Тръмп се върна в съда в Манхатън, където опитите

...
Доналд Тръмп се върна в съда в Манхатън, където опитите
Коментари Харесай

Насрочен е първи наказателен процес срещу Тръмп - по казуса пари за мълчание

Доналд Тръмп се върна в съда в Манхатън, където опитите му да отхвърли обвиняванията за прикриване на заплащания на „ пари за безмълвие " бяха отхвърлени, което сътвори предпоставки за първия углавен развой против някогашен президент на Съединени американски щати, съобщи Агенция Франс Прес.

Процесът ще стартира на 25 март в Ню Йорк.

В същото време негови представители участваха на настрана чуване в Атланта, като упорстваха основният прокурор, повдигнал обвинявания против Тръмп за изборни измами и рекет, да бъде дисквалифициран от делото.

Това са две от общо четирите наказателни каузи, които са заведени против републиканския водач в акцията му за връщане на Белия дом, като правните му екипи се стремят да отсрочат същинските правосъдни процеси за времето след вота на 5 ноември.

Тръмп, който се възползва от медийното внимание към правните си проблеми, с цел да разпали поддръжниците си и да осъди съперника си от Демократическата партия Джо Байдън, повтори изказванието си, че обвиняванията са " просто метод да ми навредят на изборите ".

" Как можеш да участваш в избори, в случай че по през целия ден седиш в правосъдна постройка в Манхатън ", сподели той на идване в съда.

След като чуването стартира, арбитър Хуан Мерчан отхвърли настояването на Тръмп за отсрочване и постанови, че изборът на правосъдни заседатели ще стартира по график в края на март.

Бившият президент е изправен пред 34 обвинявания в счетоводни измами, свързани с заплащания към порнозвездата Сторми Даниълс.

Прокурорите показват, че Тръмп нелегално е прикрил парични преводи към дългогодишния си юрист и асистент Майкъл Коен, с цел да му възвърне заплащанията за потулване на истории за извънбрачни полови връзки на Тръмп с Даниълс и модел на Playboy.

Адвокатите на Тръмп ще го съставляват и в Атланта, Джорджия, където е упрекнат в скрит план за анулация на резултатите от изборите през 2020 година, които той загуби от Джо Байдън. Те настояватокръжният прокурор Фани Уилис да бъде отстранена от делото поради хипотетична връзка с различен прокурор.

Правните проблеми на Тръмп може да продължат на 16 февруари, в случай че, както оповестяват американските медии, бъде издадено решение по делото му за гражданска машинация, в което той е упрекнат в жестоко завишаване на цената на парцелите си.

При неоправдателно решение той би трябвало да заплати до 370 млн. $. Освен това е изправен пред възбрана да прави стопанска активност в щата Ню Йорк.

Той е обвинен в различен вероятен развой - за скрит план за замяна на изборите през 2020 година във Вашингтон. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР