Доналд Тръмп разглежда възможността да се кандидатира за президент отново

...
Доналд Тръмп разглежда възможността да се кандидатира за президент отново
Коментари Харесай

Доналд Тръмп обмисля да се кандидатира на изборите през 2024 г.

Доналд Тръмп преглежда опцията да се кандидатира за президент още веднъж през 2024 година, когато в Съединени американски щати ще има нови избори. Това оповестява осведомителният портал " Аксиос ", като се базира на източници от обкръжението на президента.

По данни на тези източници Тръмп загатнал, че разглеждал тази опция със своите съветници. Това е най-убедителното удостоверение, че американският президент схваща, че е изгубил в конкуренцията против демократа Джо Байдън, означават източниците, съобщи ТАСС.

Републиканският сенатор Линдзи Греъм също е предложил на Тръмп да си намерения за опцията да се кандидатира след четири години още веднъж. Това заяви персонално Греъм пред телевизия Фокс нюз. Сенаторът е ръководител на юридическата комисия в Сената на Конгреса.

В американската история има казус на президент, който не е съумял да завоюва преизбиране, само че четири години след провалянето си се е явил още веднъж и е спечелил. Демократът Гроувър Кливланд е изгубил изборите през 1888 година, извоювани тогава от републиканеца Бенджамин Харисън, само че се е явил още веднъж през 1892 година и е победил. Така той е станал 22-ият и 24-ият президент на Съединени американски щати и единственият с два непоследователни мандата, напомня ТАСС.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР