Доналд Тръмп: Прокурорът на Джорджия поиска дата за процеса по време на предварителните избори

...
Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис каза в предложената
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис каза в предложената заповед за насрочване, подадена в съда в сряда, че избраната дата „няма да противоречи“ на изслушванията и свързаните с датите на процеса по други наказателни и граждански дела срещу Тръмп.

Ако бъде одобрен, процесът ще започне един ден преди Тръмп да се състезава в Супер вторник – ключова дата в първичното състезание за определяне на следващия републикански кандидат за президент.

В момента Тръмп е категоричният фаворит за номинацията, с преднина от 40 пункта в повечето национални и предсрочни гласувания в щатите.

Приблизително 14 първични избори ще се проведат в цялата страна, от Калифорния и Тексас до Масачузетс и Мейн в Супер вторник.

Няколко щата вече ще са провели своите конкурси за номиниране, включително Айова, Ню Хемпшир, Невада и Южна Каролина.

Това идва след съд в Джорджия обвини Тръмп в опит за незаконно отмяна на президентските избори в САЩ през 2020 г., които той загуби от демократа.

Четвърти набор от обвинения срещу Тръмп през 2023 г.

Сред обвиненията е „подстрекаване към нарушаване на клетва от държавен служител " - с други думи се опитват да убедят някого да предаде службата си.

Това е четвъртият набор от обвинения срещу бившия президент тази година.

Г-жа Уилис повдигна 13 обвинения срещу Тръмп и 18 негови сътрудници, включително фалшификация и рекет, които най-често се използват за насочване към членове на организирани престъпни групи.

Според Закона за повлияните от рекет и корумпирани организации (RICO) на Грузия е престъпление да участваш в, придобиване или поддържане на контрол върху „предприятие“ чрез „модел на рекет“ или заговор за извършване на това.

Не е необходимо схемата, за която се отнася обвинението, да е била успешна, за да се счита за престъпна .

В какво е обвинен Тръмп?

Прочетете повече:
Тръмп може да приветства обвиненията, но неговите съобвиняеми може да се изкушат да „превърнат“
Какви са разследванията, пред които е изправен Доналд Тръмп?

Няколко други души са обвинени, включително бившият началник на кабинета на Белия дом Марк Медоус, бившият адвокат на Тръмп и бивш кмет на Ню Йорк Руди Джулиани и Джон Ийстман, друг от бившите адвокати на Тръмп.

Всички обвиняеми бяха обвинени в рекет, което предвижда наказание до 20 години затвор.

В изявление, предадено на американския телевизионен оператор NBC от съветник, Джулиани каза: „Това е оскърбление за американската демокрация и нанася трайна, неотменима вреда на нашата съдебна система.

Изображение: Руди Джулиани Снимка: AP

„Това е само следващата глава в книга с лъжи с цел да бъде очертан президентът Доналд Тръмп и всеки, който желае да се изправи срещу управляващия режим.

„Излъгаха за руски тайни споразумения, излъгаха за схемата на Джо Байдън за чуждестранни подкупи и излъгаха за твърдия диск на лаптопа на Хънтър Байдън, доказващ 30 години престъпна дейност.

„Истинските престъпници тук са хората които повдигнаха този случай, както пряко, така и косвено."

Тръмп вече защитава няколко други дела - само година преди да се надява да си върне президентския пост.

Тръмп се нахвърля срещу наказателни обвинения< p>Най-сериозната загриженост е обвиненията, че е планирал да отмени загубата си на избори, поставяйки почвата за прословутите бунтове на Капитолия в САЩ.

Той отрича твърденията и казва, че са политически мотивирани.

В изявление кампанията на Тръмп каза: „Те можеха да донесат това преди две години и половина, но избраха да направят това поради причини за намеса в изборите по средата на успешната кампания на президента Тръмп.

„ правните двойни стандарти, установени срещу президента Тръмп, трябва да бъдат прекратени."

Другите правни проблеми на Тръмп включват твърдения, че е държал документи за национална сигурност в дома си във Флорида, когато е напускал поста си.

Бившият президент е отново се призна за невинен.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР