Доналд Тръмп приключи с даването на показания по делото си

...
Доналд Тръмп приключи с даването на показания по делото си
Коментари Харесай

Доналд Тръмп приключи с даването на показания по делото си за гражданска измама в Ню Йорк

Доналд Тръмп завърши с даването на показания по делото си за гражданска машинация в Ню Йорк. Въпреки предизвестията на съдията обаче появяването му в съда приличаше повече на политически протест.

Съдия Артър Енгорон сподели на юристите на Тръмп да обуздаят клиента си и даже предложи да го отведат в задната част на залата и да му обяснят разпоредбите, оповестява Би Би Си.

Тръмп и двамата му най-големи синове са упрекнати в машинация, с която са завишаване цената на империята си от недвижими парцели. Бившият президент на Съединени американски щати и водещ кандидат на републиканците на идващите избори счита, че делото политически стимулирано. Тръмп и поддръжниците му настояват, че съперниците му се пробват да му попречат да се завърне в Белия дом през 2025 година посредством серия от правосъдни преследвания.

Залогът в Ню Йорк е бъдещето на фамилния бизнес с недвижими парцели, който изведе Тръмп до благосъстояние, популярност и в последна сметка до Белия дом.

Главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс твърди, че Тръмп е завишавал цената на активите си с 3,6 милиарда $ годишно в годишните си финансови заявления, с цел да измами банки и застрахователи да му дават по-изгодни условия по заеми и застрахователни полици. По думите й схемата е донесла на някогашния президент " противозаконна облага " от 250 млн. $.
 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР