Доналд Тръмп пренесе предизборната си кампания в съда по време

...
Доналд Тръмп пренесе предизборната си кампания в съда по време
Коментари Харесай

Тръмп пренесе предизборната си кампания в съда

Доналд Тръмп придвижи предизборната си акция в съда по време на заключителните причини по делото за гражданска машинация в Ню Йорк на стойност 370 млн. $ на 11 януари, като произнесе предизборни речи както в правосъдната зала, по този начин и отвън нея, с цел да нападна делото против него и основния прокурор, който го е завел.

Решението на Тръмп да стартира монолог в края на заключителните причини на юристите му потвърждава обстоятелството, че делото за гражданска машинация е сериозна опасност за бизнеса и марката на Тръмп (главният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс се пробва да забрани на Тръмп да прави бизнес в щата), както и това, че Тръмп се стреми да се възползва от обстановката, до момента в който се кандидатира за президент.

Съдия Артър Енгорон към този момент е открил, че Тръмп носи отговорност за машинация по гражданското дело, и възнамерява да издаде цялостно решение до края на месеца.

Ето главните заключения от последния ден на процеса:

Тръмп намира метод да бъде изслушан в съда: Бившият президент на процедура произнесе една и съща тирада на няколко места на 11 януари. Пред камерите отвън правосъдната зала, пред Енгорон в съда и в парцела си на Уолстрийт 40 следобяд пред кореспонденти. Забележително е, че най-важният миг, в който той произнесе речта си, беше там, където нямаше камери: Вътре в правосъдната зала. " Това беше политически лов на вещици ", сподели Тръмп, до момента в който говореше на Енгорон в безпланов миг в съда. " Това, което се случи тук, сър, е машинация по отношение на мен ". Точно преди почивката за обяд, към 12:55 ч. по Гринуич, юристът на Тръмп Крис Кийс възобнови молбата си към Енгорон да даде на Тръмп " две-три минути ", с цел да изложи тезата си непосредствено пред съдията. Енгорон се обърна към Тръмп, като го попита дали ще обещае единствено да разяснява обстоятелствата по делото. " Мисля, че този случай излиза отвън рамките единствено на обстоятелствата ", отговори Тръмп, като се възползва от опцията да стартира петминутна тирада от масата на отбраната. Енгорон седнал съм няколко минути и остави Тръмп да продължи, след което го прекъсна, с цел да му каже, че времето му изтича.

Главният прокурор поддържа тезата, че Тръмп е " работил с предумисъл " за машинация: В заключителната си презентация основният прокурор твърди, че Тръмп е " работил с предумисъл " за машинация, с цел да завиши цената на активите си във финансовите си доклади. Андрю Амер, юрист на основния прокурор, съобщи, че Тръмп е виновен за дейностите, в които са взели участие изпълнителните шефове на " Тръмп орг. " Алън Вайселберг и Джеф Маккони, с цел да завишат цената на активите му. " Господин Тръмп сигурно е бил в течение, с цел да прегледа и утвърди декларациите ", сподели Амер. " Съдът би трябвало да заключи, че той е работил с желание за машинация въз основа на обширните си знания за тези активи. " Главната прокуратура желае 370 млн. $ в желае си против Тръмп, потвърждавайки, че подправените му финансови доклади са му разрешили да получи заеми и застраховки на по-изгодни цени.

Адвокатите на Тръмп настояват, че делото е политическа офанзива: Адвокатите на Тръмп повториха същите тематики като своя клиент по време на заключителните си причини, обвинявайки основния прокурор на Ню Йорк в политическа вендета против Тръмп. " Цялото това дело е измислена рекламация, с цел да послужи на политическа стратегия ", сподели Кисе при започване на презентацията си. " Това постоянно са били известия за пресата и пози, само че без никакви доказателства ". Както Кисе, по този начин и Алина Хабба - юрист на Тръмп, Trump Org., Weisselberg и McConney - се заеха персонално с Джеймс.

Следващи стъпки по делото: Енгорон съобщи, че се надява да се произнесе с решение до края на януари. Но това надали ще бъде краят на делото. Адвокатите на Тръмп към този момент апелираха съкратеното правосъдно решение на Енгорон, издадено при започване на процеса, когато съдията постанови, че Тръмп и съподсъдимите му носят отговорност за непрекъсната и повтаряща се машинация. По време на процеса те също по този начин неколкократно дадоха да се разбере, че възнамеряват да апелират решението, като акцентираха възражения както против делото против Тръмп, по този начин и против държанието на съдията и неговия чиновник. Това значи, че делото може да се проточи, а ориста на опцията на Тръмп да прави бизнес в Ню Йорк да виси на косъм./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР