Доналд Тръмп поиска спешна реформа на миграционната политика в защита

...
Доналд Тръмп поиска спешна реформа на миграционната политика в защита
Коментари Харесай

След атентата в Ню Йорк: Тръмп скочи пак на мигрантите

Доналд Тръмп изиска незабавна промяна на миграционната политика „ в отбрана на американците “ след вчерашната терористична офанзива в нюйоркското метро, при която бяха ранени четирима души, предават осведомителните организации.

27-годишен мъж от Бангладеш взриви през вчерашния ден самоделна бомба, прикрепена към тялото му, в претъпкан с хора в подлез сред Седмо и Осмо авеню на 42-ра улица. Нападението е станало до автогара Port Authority, наоколо до " Таймс скуеър ".

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио назова офанзивата опит за терористичен атентат.

По-късно се разбра, че обвиненият Акайед Улах е дошъл в Съединени американски щати през 2011 година по стратегия за събиране на фамилии, живеел в квартал в Бруклин, не е имал специалност, само че не и имал и престъпно минало, нито пък досега е показвал признаци на радикализация.

Заподозреният е попаднал под въздействието на ДАЕШ и други терористични групировки, сподели обаче губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо. По думите му Улах е бил нещастен по някаква причина - поради житейска обстановка или интернационалните събития.

Тръмп реагира съвсем стремително с коментар, че системата за събиране на фамилии в Съединени американски щати е несъвместима с националната сигурност и оказва помощ на прекалено много рискови хора да стигнат до американска територия.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс настоя за смяна и за въвеждане на „ имиграция за заслуги “: „ Трябва да сме сигурни, че хората, които идват, не идват, с цел да сторят зло на нашите жители “.

Връзките на Улах с екстремистки организации още не са ясни, само че съгласно американските медии обвиненият е декларирал, че е бил въодушевен от ДАЕШ. При гърмежа той е ранен в корема и е настанен в болница.

Пред проверяващите споделил, че се радикализирал по интернет и отново с интернет е научил  как да направи бомбата. Взривът било възмездие поради решението на Съединени американски щати за Йерусалим и последвалите насилия в Газа.

Тримата ранени са били наоколо до него при експлоадирането на гърмежа. Те са леко ранени без заплаха за живота. На видеозаписите се вижда по какъв начин камикадзето се движи умерено измежду тълпата, ненадейно всичко потъва в бял облак, а по-късно се вижда тялото му на земята.  

Вчерашната офанзива е втора в Ню Йорк за по-малко от два месеца. В края на октомври микробус се вряза измежду хората в Южен Манхатън, умъртви 8 души и рани към 12 души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР