Доналд Тръмп подписа заповед, с която отмени политиката на нулева

...
Доналд Тръмп подписа заповед, с която отмени политиката на нулева
Коментари Харесай

Президентът Тръмп отмени политиката на нулева толерантност“ спрямо мигрантите

Доналд Тръмп подписа заповед, с която анулира политиката на нулева приемливост, провокирала гневни рецензии по целия свят. Заради нея, единствено за месец най-малко 2300 деца, в това число бебета, са били отделени от родителите си при опит да пресекат нелегално американската граница. Сега решението за имиграционната политика е в ръцете на Конгреса

 © Българска национална телевизия
В началото на седицата тези фрагменти взривиха медийното пространство и обществените мрежи. Такива са изискванията в един от 100-те профилирани центрове за разграничените от родителите си деца. Докато траят правосъдните процедури, възрастните са в затвор, а децата се разпределят в 17 американски щата.

Вместо да направи границата по-сигурна, политиката на нулевата приемливост провокира вълна от гневни рецензии против президента и администрацията му. Политици, публицисти, предприемачи осъдиха тази „ нечовешка “ процедура.

Първата дама беше измежду първите гневни гласове, към нея се причислиха и всички останали живи първи дами на Съединени американски щати - Мишел Обама, Хилари Клинтън, Лора Буш и Розалин Картър.
 © Българска телеграфна агенция
И в случай че при започване на седмицата президентът Тръмп сподели не може да приключи политиката на отделянето, нощес въпреки всичко той подписа заповед за края ѝ. Отделените над 2300 деца обаче ще останат надалеч от околните си.

Магда е от щастливките, останали дружно с децата си, на 16, 13 и 4. Тръгва от Хондурас с вяра за по-добър живот. Сега разчита благотворителна организация да се погрижи за фамилията й, до момента в който пристигна време за делото ѝ. Одобрява указа на Тръмп.
Магда: Това е добра вест за испаноговорящата общественост, тъй като никой няма право да лишава децата от родителите им. Видях толкоз доста деца да плачат за майките си. Не беше почтено.
А до момента в който се изправи пред съда, гривната на крайници ѝ ще ѝ припомня за несигурното бъдеще на най-ценните ѝ същества.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР