Доналд Тръмп поднови критиките и нападките си над покойния сенатор

...
Доналд Тръмп поднови критиките и нападките си над покойния сенатор
Коментари Харесай

Тръмп за Маккейн: Дадох му погребението, което иска, не ми пука, но не ми благодариха

Доналд Тръмп възобнови рецензиите и нападките си над починалия сенатор Джон Маккейн , като съобщи, че в никакъв случай не е харесвал републиканеца от Аризона и " евентуално в никакъв случай няма да го хареса ", оповестява " Гардиън "

Президентът е изправен пред сериозна реакция за съживяването на рецензиите си против Маккейн, който умря от рак на мозъка предходната година. Докато Тръмп има противоречиви връзки с Маккейн, републиканците се отхвърлиха от готовността му да се занимава с посмъртни нападки .

" Дадох му погребението, което искаше , което като президент трябваше да одобря. Не ми пука за това. Не получих признателност , само че добре ", разяснява Тръмп за Маккейн, до момента в който обикаля цех за произвеждане на танкове в щата Охайо.

Американският президент добави, че Маккейн " не е приключил работата си за нашите велики ветеринари ", като е отказал да анулира Обамакеър . " Не е мой вид, само че някои хора го харесва т и мисля, че това е ужасно ", добавя Тръмп.

Седем месеца след гибелта на Маккейн, Тръмп атакува починалия сенатор на фона на известия в консервативните медии, че Маккейн е бил виновен за приключване на скандалното съветско досие , формирано от английския някогашен разузнавач Кристофър Стийл. Досието разказва връзките на Тръмп с Москва .

" Те гласоподаваха и той сподели палци долу. Мисля, че това е позорно ", изяснява президентът за Обамакейр на срещата с бразилския президент Жаир Болсонару. Запитан от кореспондент за офанзивите, Тръмп добави: " Никога не съм бил почитател на Джон Маккейн и в никакъв случай няма да бъда . "
 Маккейн: Тръмп се отнася към съдружниците на Съединени американски щати с пренебрежение, към съперниците – с почитание
Маккейн: Тръмп се отнася към съдружниците на Съединени американски щати с пренебрежение, към съперниците – с почитание

Русия е недостойна за Г-7...

Дъщерята на Маккейн, Меган изясни пред ABC The View " Ако бях споделила на татко ми: Седем месеца откакто си мъртъв, ще доминираш в новините и в Туитър, той би помислил, че това е смешно и тъпо, по какъв начин нашият президент е толкоз ревностен , че господства в новините и след гибелта си ".

" Това е ново необичайно дъно . Ще кажа, че да нападаш някой, който не е тук, е толкоз ниско ", добавя тя.

.@MeghanMcCain responds to President Trump criticizing her late father Sen. John McCain: “If I had told my dad... he would think it was so hilarious that our president was so jealous of him that he was dominating the news cycle in death ” https://t.co/Uf0zR1IJxv pic.twitter.com/40WZKxCE0q
— ABC News Politics (@ABCPolitics) March 20, 2019
Коментарите на Тръмп провокираха реакция от републиканците в Конгреса , които опазиха Маккейн като " воин ".

" Просто желая да го сложа на място, страната заслужава нещо по-добро , фамилията на Маккейн заслужава нещо по-добро. Не ме интересува дали той е президент на Съединените щати , има всички недвижими парцели в Ню Йорк, или построява най-голямата имиграционна система в света ", разяснява сенаторът Джон Исаксън.

" Нищо не е по-важно от целостта на страната и тези, които се бориха и рискуваха живота си за всички нас ", изясни той и дефинира мненията на Тръмп за " плачевни ".

Сенатор Марта Максали разяснява: " Джон Маккейн е американски воин и аз съм признателна за живота му в работа на нашата страна и Аризона и наследството, което оставя. Всеки би трябвало да даде на него и фамилията му уважението и мира, който заслужават ".

" Не мога да схвана за какво президентът още веднъж би пренебрегнал един подобен образец като моя другар Джон Маккейн: храбър, самоуверен, родолюбив, честен, съчувствен и ръководен от дълг към фамилията, страната и Бог ", разяснява сенаторът от Юта Мит Ромни.

Тръмп застана против Маккейн по време на президентската акция през 2016 година, откакто се подигра на сенатора, че е арестуван като пандизчия във Виетнам . Маккейн, който бе изправен пред преизбирането си в Сената през същата година, отхвърли да поддържа Тръмп даже откакто стана претендент за републикански президент.

Маккейн продължи да приказва против Тръмп до гибелта си , като изнесе тирада, в която той осъди " сурови, подправен шовинизъм " в отпратка към президента.

Тръмп не беше поканен на погребението на Маккейн предходната година, на което бяха изнесени речи на някогашни президенти, в това число Джордж Буш и Барак Обама .

Съпругата на Маккейн, Синди Маккейн, по-късно изясни решението на фамилията да не кани Тръмп като средство за гарантиране, че церемонията ще се организира " с достолепие ".

" Въпреки че беше доста обществено заравяне, ние към момента сме семейство. За мен беше значимо да го запазим почтително и умерено, а не да го политизираме ", изясни брачната половинка Маккейн в изявление за БиБиСи.
 Десетки хиляди се простят с Джон Маккейн
Десетки хиляди се простят с Джон Маккейн

Политици от върховете на американската и международната политика…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР