Доналд Тръмп остана само с един опонент за номинацията на

...
Доналд Тръмп остана само с един опонент за номинацията на
Коментари Харесай

Най-големият риск за 2024 г. Какво иска да прави Тръмп, ако отново стане президент

Доналд Тръмп остана единствено с един конкурент за номинацията на републиканците за президент. Шансовете му за Белия дом нарастват. Стефан Попов написа какво съответно желае да направи Тръмп, в случай че за повторно влезе в Овалния кабинет.

Списание Economist уточни избора на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати като най-голямата заплаха за света през 2024 година. Шансовете на Тръмп за номинацията на Републиканската партия наподобява порастват. Все отново рано е да се каже по две аргументи, които в композиция могат да го спрат.

Едната е обвързвана с плахия, само че към този момент твърдоглав опит на Ники Хейли да се задържа в акцията. Тя е поддържана финансово от огромни обичайни републикански донори, което в този вид избори има голямо значение. Другата, несъмнено, са многочислените правосъдни каузи, чийто напредък е муден.

Екипите на Тръмп се пробват по всякакъв начин да ги проточат, т.е. водят борба не толкоз всъщност, колкото с оставащото до изборите време. Очаква се и една решителна интервенция на Върховния съд на федерацията. Тя ще дефинира границите, до който обособени щати могат да се намесват в изборния развой на федерален президент, основно във връзка 14-тата корекция.

В този интервал на неустановеност и съмнения какво въпреки всичко предлага Тръмп?

Какво притегля забележителната маса гласоподаватели в републиканска Америка? Ужасът от Тръмп-2 е толкоз огромен, че изтласква настрани тези въпроси. А екипът на Тръмп не крие концепциите си, не лъже, какво ще направи. Вероятно, в случай че е на власт, Тръмп ще извърши огромна част от желанията и заканите си по този начин, както ги заявява в този момент.
Промените във вътрешната политика
Какви са главните?

Големият пакет промени, които ужасяват демократичните среди в Съединени американски щати, се отнася до вътрешни въпроси.
Популярността на това желание се дължи на многогодишна агитация за заплашително навлизане от юг.Едно първо желание е ориентирано към уверено ограничение имиграцията. Тръмп ще довърши построяването на огражденията по дългата над 3,000 км граница с Мексико. Популярността на това желание се дължи на многогодишна агитация за заплашително навлизане от юг. Средно 8-9,000 прекосявания на границата дневно звучи фрапантно, а това прави към 2.5 милиона на година.На второ място, Тръмп стартира клишето за дълбоката страна, която счита да я ликвидира. Каквото и да значи „ дълбока страна “, той се прицелва в една недотам забележителна група от политически назначения във федералната администрация. Образът на тази група нервира редовия републикански гласоподавател, само че законова разпродажба няма да има систематичен резултат.
Въпросът наподобява се свежда до скрита зад изявленията упоритост за повече надзор върху федералната администрация. Към това се прибавят и хрумвания за усилване на властта на президента посредством понижаване на контрола върху дейностите му.

Подхвърлят се и хрумвания за по-активно потребление на федерални военни елементи на територията на Съединени американски щати (забранено, само че има правни ниши). Остава неразбираемо защо ще се употребяват тези елементи.
На трето място, Тръмп ще се разправи с извоювани от десетилетия демократични стандарти в Съединени американски щати. Те се отнасят до LGBT общностите, правата на транссексуалните хора и така нататък Тази консервативна политика се добавя от политики за „ повече сигурност “ в заплашителни форми. Предвиждат се и груби ограничения за бездомните, които в Съединени американски щати са гигантско голям брой.
В тази група попада и желанието за промяна в просветителните институции, разпродажба на Департамента по обучение, усилване на „ патриотичния “ миг в стратегиите, само че по-пазарно ръководство на учебни заведения и така нататък

Тук има много еклектика, а и федералните принадлежности не са толкоз ефикасни. Но когато става дума за федерално финансиране, те стават мощни.
По линията „ морал-и-сигурност “ се планува доста връщане обратно към по-консервативни времена.
По линията „ морал-и-сигурност “ се планува доста връщане обратно към по-консервативни времена. Тенденцията в тях е към властнически режим, затулен зад изразителност за връщане към фантазираната по-велика Америка.

Големите промени при Тръмп-2 ще бъдат вътре в Америка. Съединени американски щати са гигантска федерация, в която всяка централна смяна, каквато да вземем за пример беше о, отеква до границите на общественото тяло, а хиляди и милиони са засегнатите.

Гледани извън тези резултати не са доста ясни, само че в случай че желанията се осъществят, ще се приказва за „ революцията Тръмп “. А и по време на мандата сходни политики може да се радикализират още.
Намеренията за външната политика
В интернационален проект желанията са продължение на първия мандат, само че по-амбициозни и по-подредени.
Преди всичко Тръмп ще се държи брутално със страните в Европа, изключително с районна организация като Европейски Съюз, само че също с страните в Източна Европа
Преди всичко Тръмп ще се държи брутално със страните в Европа, изключително с районна организация като Европейски Съюз, само че също с страните в Източна Европа. Това може да е единствено каприз, персонално възмездие за насладата от неуспеха му на последните избори. Но и персонална вендета не е по-малко рискова.

Тръмп ще накаже всички страни, с които Съединени американски щати са в търговски връзки, на първо място Китай, който е главната му цел. Мита от 10%, ограничаващи режими, ограничения против европейски производители в Съединени американски щати и други ще разклатят открития стандарт за свободна търговия, който се нуждае от още независимост, а не от бариери.

Тръмп няма да може да изтегли Съединени американски щати от НАТО, защото годен интернационален контракт не зависи от него. Но той може да докара алианса до на практика срив.

Това може да стане с понижаване на вноските на Съединени американски щати, отдръпване от учения и други взаимни начинания, бламиране на организацията с дръзка и подигравателна изразителност. И по този начин ще провокира действителния ѝ край.

В последна сметка един втори мандат на Тръмп в проекта на външните връзки ще бъде опит за налагане на политика на велики сили. Това е една брутална, може би вулгарна версия на натурализъм от вида на Бисмарк или Кисинджър. Това е вероятен завой, само че не е евентуално като устойчива, консистентна политика за дълъг интервал.

Независимо че интервалът може да е къс, по-големите страни в Европа се замислят за този сюжет. И би трябвало да се готвят за различни планове за сигурност, отбрана и интеграция на Украйна, въздържане и възпиране на Русия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР