Доналд Тръмп определено налага по-правилна политика от предшественика си Барак

...
Доналд Тръмп определено налага по-правилна политика от предшественика си Барак
Коментари Харесай

Тръмп действа по-правилно от Обама в Близкия изток, смята египетски милиардер

Доналд Тръмп несъмнено постанова по-правилна политика от предшественика си Барак Обама в Близкия изток, твърди египетският милиардер Нагиб Савирис.

" Мисля, че това, което виждаме през днешния ден, е артикул на ръководството на Обама ", съобщи Савирис.

Той счита, че Русия е спечелила позиции в Сирия вследствие на бездействието на администрацията на Обама, което е разрешило и усилването на позициите на екстремистите в Близкия изток.

" Не споделям, че би трябвало да полицeйствате по света, само че не можете да позволите злото да процъфтява и да кажете: " Това не е моя работа ". Затова имам вяра, че президентът Тръмп е на прав път ", сподели милиардерът.

Администрацията на Обама през 2012 година заплаши да отмъсти, в случай че сирийският водач Башар Асад употребява химическо оръжие в гражданската война в страната. Следващата година държавното управление на Асад умъртви стотици цивилни в град Гута с химическо оръжие, само че Съединените щати не дадоха отговор с военна мощ.

Тръмп обича да упреква администрацията на Обама за възхода на " Ислямска страна ", макар че " Даеш " стартира да пораства по време на ръководството на Джордж Буш-младши, посредством основно на поддръжката на администрацията на Обама за кюрдите, които се сражаваха с джихадистката формация.

Савирис по-рано сподели, че не е против решението на Тръмп да разпореди боен удар против Сирия, че не планува завършек на войната в близко време. Предвид напрежението в района, милиардерът избира златото като сигурна инвестиция.

Египетският предприемач, който натрупа положение от 4.2 милиарда $, посредством главно на телекомуникациите, съобщи, че избира да влага в демократични страни, с цел да избегне връзките с политическите владетели.

Единственото изключение е Северна Корея, където Савирис има вложения за към 250 млн. $, а неговата компания Orascom Telecom има единствения лиценз за телекомуникации в изолираната страна.

" Винаги съм мислел, че би трябвало да наказвате режимите, само че не и хората от режима. Това има огромен смисъл и от позиция на вложенията. Когато Северна Корея и Южна Корея се обединят или реализиран съглашение, активите ми там ще костват милиарди ", изясни той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР