Доналд Тръмп окачестви като страхотен напредък постигнатото на срещата на

...
Доналд Тръмп окачестви като страхотен напредък постигнатото на срещата на
Коментари Харесай

Тръмп нарече страхотен напредък постигнатото на междукорейската среща на върха

Доналд Тръмп окачестви като " страховит прогрес " постигнатото на срещата на върха сред двете корейски страни, на която Северът направи някои отстъпки за нуклеарната си стратегия, съобщи Асошиейтед прес.

 © Българска телеграфна агенция
Пред кореспонденти президентът на Съединени американски щати сподели, че от Пхенян са пристигнали " доста положителни вести ". На срещата си с южнокорейския президент Мун Дже-ин лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун даде обещание да демонтира една ракетна площадка и основната си нуклеарна апаратура, в случай че Съединени американски щати подхващат съответни дейности, без да прецизира какви.

В късото си изявление по тематиката Тръмп също не даде знак дали Вашингтон желае да направи спомагателни стъпки, с които да насърчи Пхенян към дейности за нуклеарно разоръжаване, отбелязва АП.

Според ТАСС преди да отпътува за потърпевшия от стихията Флорънс щат Северна Каролина, Тръмп е споделил пред публицисти, че скоро ще се срещне със севернокорейския водач Ким Чен-ун. Той обаче не е показал по кое време ще стане това. От Белия дом също не са дали отговор на въпрос на ТАСС по кое време би могла да се състои такава среща.
 Пхенян ще затвори ракетен полигон под интернационално наблюдаване Пхенян ще затвори ракетен полигон под интернационално наблюдаване
Северна Корея даде обещание да унищожи главния си нуклеарен комплекс, при съответни стъпки на Вашингтон и ще допусне интернационалните наблюдаващи на затварянето на к...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР