Доналд Тръмп обеща да сложи бърз край на войната в

...
Доналд Тръмп обеща да сложи бърз край на войната в
Коментари Харесай

Тръмп след срещата със Зеленски: Ще решим ситуацията в Украйна

Доналд Тръмп даде обещание да постави бърз завършек на войната в Украйна, в случай че завоюва втори мандат.

Коментарите му идва, откакто се срещна с водача на американския съдружник Володимир Зеленски на полемика за спора на високо ниво, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Срамно е, само че това е война, която в никакъв случай не трябваше да се случва, и ние ще я решим “, съобщи републиканският претендент за Белия дом в Тръмп тауър.

„ Това е комплициран пъзел... Твърде доста хора са починали. Твърде доста красиви градове са разрушени “, добави той. | БГНЕС

Милиардерът, претендент на изборите на 5 ноември, разказа спора като „ комплициран пъзел “ и прикани за „ заслужено съглашение за всички “.

Непосредствено преди размяната на отзиви с украинския президент Доналд Тръмп към този момент беше похвалил „ доста положителните си връзки “ с Володимир Зеленски - само че също и с съветския президент Владимир Путин.

„ Надявам се да имаме по-добри връзки “, реагира украинският президент, очевидно обезпокоен.

Преди да ни увери, че двамата с Доналд Тръмп имат една и съща цел: „ да сложим завършек на войната “.

Володимир Зеленски, който е на посещаване в Съединените щати от 21 септември, се срещна с някогашния американски президент, който е сигурен в поддръжката на сегашната администрация - само че явно е обезпокоен за бъдещето на помощта за разкъсваната му от война страна.

Доналд Тръмп постоянно осъжда големите суми, отпуснати от Вашингтон за Киев от 2022 година насам.

Само тази седмица републиканецът дефинира Володимир Зеленски като „ най-хубавия търговец на планетата “.

„ Всеки път, когато идва в нашата страна, си потегля с 60 милиарда $ “, пошегува се той.

Среща сред двамата мъже беше обсъждана през последните дни по време на визитата на Зеленски в Съединените щати - четвъртото от началото на съветската инвазия.

Но срещата беше отсрочена, явно поради изявлението на украинския водач, в което той съобщи, че претендентът на републиканците „ в действителност не знае по какъв начин да спре тази война “.

Доналд Тръмп нееднократно е заявявал, че в случай че бъде избран отново, ще позволи спора сред Русия и Украйна „ за 24 часа “ - без в никакъв случай да изяснява по какъв начин.

Последната среща сред Доналд Тръмп и Воломир Зеленски беше преди пет години, съвсем до ден сегашен -- в радикално друг подтекст.

Тогава републиканецът беше в Белия дом и се готвеше да бъде преизбран; украинският водач, някогашен артист, беше на власт единствено от няколко месеца.

Доналд Тръмп преди малко беше упрекнат, че е замразил извънредно значима военна помощ за Киев, с цел да накара украинския си сътрудник да проверява Джо Байдън, чийто наследник правеше бизнес в страната.

Оттогава двамата мъже са разменяли телефонни диалози, изключително в края на юли след първия опит за нападение против Доналд Тръмп. | БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР