Доналд Тръмп нанесе тежък удар на надеждите на Тереза Мей

...
Доналд Тръмп нанесе тежък удар на надеждите на Тереза Мей
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Сделката на Тереза Мей за Брекзит е голяма сделка, но за ЕС

Доналд Тръмп нанесе тежък удар на очакванията на Тереза Мей да успее да прокара договорката си за Брекзит в английския парламент, като разгласи, че тя му наподобява като „ огромната договорка на Европейски Съюз “, с която ще се накара Обединеното кралство да не търгува със Съединени американски щати, написа в днешния The Guardian, представен от " Фокус ".

Тръмп е разговарял с репортерите извън Белия дом, когато го попитали за договореностите, които Мей постигна в неделя в Брюксел с ръководителите на държавите и правителствата на останалите 27 членки на Евросъюза.

“Изглежда ми като една голяма сделка, но за ЕС,” е оценил събитието американският президент. “Мисля, че трябва сериозно да се огледаме, дали на Обединеното кралство е позволено да търгува или не е. Защото, разбирате, че ако внимателно погледнете на тази сделка, може да се окаже, че точно в този момент те вероятно не са в състояние да водят търговия с нас … Аз не мисля, че именно това има предвид министър председателят. А и вярвам, че тя ще може да направи нещо и да се справи със ситуацията.”

Намесата на Тръмп завари Даунинг стрийт неподготвен и твърде вероятно е да отслаби позициите на Тереза Мей в момент, когато тя търси пътища да получи одобрение и от британския парламент. Тя вече се е изправила пред твърдата съпротива на 89 редови членове на Консервативната партия, според които нейната сделка не дава достатъчни гаранции за свобода в поведението на Обединеното кралство.

Британският парламент трябва да гласува на 11 декември, след като проведе петдневен дебат по договореностите, които правителството постигна в неделя в Брюксел.

Според говорителя на Даунинг стрийт 10 Тръмп е на погрешно мнение за Брекзит: “ Политическата декларация, която договорихме с ЕС, е ясна – ние ще имаме независима търговска политика, тъй че Обединеното кралство ще може да търгува с всички държави в света, в това число и със САЩ. “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР