Доналд Тръмп и неговите възрастни деца са посочени като потенциални свидетели в случай на измама в Ню Йорк

...
Доналд Тръмп, неговите възрастни деца и най-близките му бизнес съветници
Коментари Харесай

Доналд Тръмп, неговите възрастни деца и най-близките му бизнес съветници може да бъдат призовани да свидетелстват по време на процеса за гражданска измама, който се очаква да започне следващата седмица в Ню Йорк.

Бившият президент е включен в списъците на свидетели, представени от главния прокурор на Ню Йорк и правния екип на Тръмп.

 Портиер стои пред Trump Tower, Ню Йорк, Ню Йорк, 3 април 2023 г. Портиер стои пред Trump Tower, в Ню Йорк, Ню Йорк, 3 април 2023 г. Стивън Вос за CNN

Поставянето на някого в списък с потенциални свидетели не означава, че това лице ще бъде призовано да свидетелства. Адвокатите и на двете страни трябва да включват в списъците си със свидетели всяко потенциално лице, на което биха искали да се обадят, или съдията може да изключи показанията.

Преди това Тръмп даде показания по делото и каза, че е имал малка „ако изобщо има“ роля в изготвянето на финансовите отчети, които съдия от Ню Йорк постанови по-рано тази седмица за измамни.

И в двата списъка са Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп, които и двамата са обвиняеми по делото, както и множество настоящи и бивши служители на организацията на Тръмп, включително бившия главен финансов директор Алън Уайселберг. Повечето от свидетелите също са дали показания във видеозаписи.

По граждански дела ответниците могат да бъдат призовани да свидетелстват и ако откажат, журито или в този случай съдия Артър Енгорон може да използва това срещу тях при претегляне на доказателствата.

Генералната прокуратура на Ню Йорк идентифицира 28 свидетели, които могат да извикат по делото, включително Майкъл Коен и Иванка Тръмп. Първоначално Иванка Тръмп беше ответник по делото, но апелативният съд в Ню Йорк я отстрани от делото, като каза, че предявените срещу нея искове са твърде стари.

Адвокатите на Тръмп идентифицираха 127 възможни свидетели, които биха призовали, включително някои от заемодателите зад въпросните заеми в делото.

Делото трябва да започне в понеделник. Engoron ще реши колко пари Тръмп ще плати на държавата, след като установи, че бившият президент и неговият бизнес са въвлечени в постоянна измама чрез използване на завишени финансови отчети в продължение на почти десетилетие.

Държавата също се стреми да докаже, че Тръмп се занимава със застрахователни измами и фалшифицирани бизнес записи. Engoron е отделил близо три месеца за процеса.

Очаква се решение на апелативния съд веднага в четвъртък, което потенциално може да повлияе на началната дата на процеса.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР