Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд

...
Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд
Коментари Харесай

Медия: Решението на Доналд Тръмп да приеме поканата на Ким Чен Ун крие и риск

Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила одобри поканата на севернокорейския водач Ким Чен Ун за невиждана среща на върха, с цел да обсъдят бъдещето на ракетно-ядрената стратегия на изправения пред много проблеми режим в Северна Корея, написа "Гардиън ".

Ако срещата фактически се състои, тя ще бъде първата сред двете страни. Пхенян от дълго време се стремеше към такава среща на върха със Съединени американски щати, която да отразява притежавания от него съгласно режима статут на районна военна мощ. През 2000 година Бил Клинтън беше покрай среща с бащата на Ким Чен Ун - Ким Чен Ир, само че до края на ръководството на някогашния американски президент през януари 2001 година по този начин и не бяха реализирани нужните договорености, отбелязва "Гардиън ".

"Индипендънт " написа, че през първата година от мандата на Тръмп непрекъснато е участвала сянката на все по-голямата враждебност на Пхенян, която е подложила на тестване потенциала на интернационалната дипломация и е събудила призрака на нуклеарната война.

Самият Тръмп нееднократно се е заричал, че в никакъв случай няма да повтори грешката на предшествениците си да бъде замесен в продължителните договаряния, на които Северна Корея постоянно е изкопчвала отстъпки от Съединени американски щати, само че е запазвала основни детайли от нуклеарната си стратегия, показва "Ню Йорк таймс ".

Да се срещне с Ким таман в този момент, а не в края на договарянията, когато евентуално Америка щеше да е постигнала отстъпки от страна на Корейската народнодемократична република (КНДР), е голям жест на президента. Но Тръмп и Ким имат податливост към дръзки и фрапантни ходове, а персоналното им присъединяване в бъдещи договаряния значи, че диалозите може да поемат в непредвидени направления, разяснява вестникът.

"Уолстрийт джърнъл " дефинира приемането на поканата от американския президент за среща със севернокорейския водач като исторически дипломатически пробив.

"Файненшъл таймс " акцентира, че тихата дипломация на южнокорейския президент Мун Дже Ин е дала подтик за прогрес на Корейския полуостров.

"Вашингтон пост " акцентира, че решението на Тръмп да одобри да взе участие в такава среща очевидно крие и забележителен риск, тъй като тя ще се състои без безапелационните предварителни условия, поставяни от предходните водачи на Съединени американски щати. Досега в никакъв случай не е имало среща сред настоящи водачи на двете страни, тъй като американските президенти се пазеха да не легитимират режима на Ким на международната сцена посредством двустранна среща на върха, припомня изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР