Човек, който живее на спокоен шотландски остров с 60 души и без коли, казва, че има 3 грешки, които туристите трябва да избягват, когато посещават

...
Доналд Мелвил е живял на остров Ийсдейл в Шотландия през
Коментари Харесай

Доналд Мелвил е живял на остров Ийсдейл в Шотландия през последните 30 години.

Ийсдейл има 60 жители, няма достъп с превозни средства и е най-известен със своите шампионати по пързаляне с камъни.

Мелвил сподели три грешки, които туристите често правят, когато посещават.

Остров Ийсдейл е най-малкият постоянно обитаван остров във Вътрешните Хебриди на Шотландия, според неговия уебсайт.

Островът на западния бряг на Шотландия има 60 жители, няма пътища – и следователно няма автомобили – и е дом на Световния камък Шампионат по обезмасляване, според Доналд Мелвил, който живее на острова от 30 години.

Говорейки с Insider, Мелвил каза, че той и семейството му са се преместили в Ийсдейл, защото имали роднини, които живеели там по това време и те бяха привлечени от чувството за общност, което идва с живота на острова.

„Човек просто се включва в нещата. Колкото по-малка е общността, толкова повече хора се включват", каза той. „Общността е много отворена за всеки, който идва, присъединява се и помага."

След три десетилетия на острова, Мелвил каза, че той и съпругата му се готви да се премести в близкия град Обан, за да бъде по-близо до семейството. Той продава дома си с две спални, който е преустроен от две вили на миньори.

Размишлявайки за времето си на острова, Мелвил каза, че ще му липсват „тишината и спокойствието“, които идват от живота толкова близо до водата, както и заобикалящата природа.

Easdale е туристическа атракция за любителите на историята и феновете на хвърлянето на камъни< /h2>

Easdale доминира производството на шисти в Шотландия в продължение на повече от три века и по едно време е имал население от 500 души, според Slate Islands Heritage Trust. Но през 1861 г. масивна буря причини наводнение в района, което повреди кариери, според Canmore, Националния рекорд на историческата среда.

Щетите са имали опустошително въздействие върху производството на шисти в Easdale и през годините населението е намаляло, според Canmore.

Малко под 70 души са живели там през 2018 г., съобщи тогава The Guardian, а днес островът е зает от около 60 жители, според уебсайта на Easdale.

Въпреки това островът често се посещава от туристи от по целия свят, като по-голямата част от международните посетители идват от САЩ, Германия и Швеция, каза Мелвил.

Посетителите са привлечени от естествената дива природа на острова, кариерите и Световното първенство по обезмасляване на камъни, което трябва да се проведе на 24 септември. Шампионатите обикновено привличат между 600 и 900 посетители от цял ​​свят, каза Мелвил.

Той сподели трите основни грешки, които правят посетителите, когато пътуват до Easdale.

Липсата на изследвания може да обърка плановете за пътуване

За разлика от някои други острови в Шотландия, няма мостове, свързващи Ийсдейл с континента.

Островът е достъпен през малък ферибот от Сейл, друг остров, който е свързан със сушата чрез мост. Двупосочно пътуване с ферибота струва £2,50, или около $3,10, според уебсайта на Argyll and Bute Council.

Според Мелвил някои посетители не отделят време да проучат разписанието на ферибота, т.к. те предполагат, че островът е свързан с мост и че могат да карат там. Той каза, че преди това е бил питан къде е най-доброто място на острова за паркиране, въпреки че на острова няма коли или пътища.

По същия начин той каза, че фериботът е много по-малък от това, което обикновено пътуват представете си, което може да предизвика объркване.

„Те отиват надолу към ферибота и когато той пристига, казват: „Кога пристига фериботът?““ каза Мелвил за туристите, които се опитват да стигнат до острова.

„И те ще погледнат тази 21-футова отворена лодка със седалки на нея и фериботистът казва: „Това е фериботът“, каза Мелвил. Фериботът може да поеме до 10 пътници, според уебсайта на Easdale.

Кадри от лодката са показани във видеоклип от YouTuber Стив Марш по време на посещението му в Easdale през юни 2021 г.

Това съдържание не е наличен поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

Жителите на острова, които имат коли, могат да ги паркират на кея Ellenabeich в Seil, каза Мелвил.

Някои туристи носят грешно дрехи

Мелвил каза, че е бил свидетел на това, че някои хора носят токчета, докато са посещавали острова, което той не би препоръчал, тъй като някои от пътеките са направени от шисти, каза той.

Той добави, че посетителите трябва да носят и водоустойчиво облекло, тъй като времето в Шотландия е известно с непредсказуемо.

Някои посетители не полагат усилия да говорят с жителите на острова

Мелвил каза, че общността на Easdale е сплотен и те нямат проблем да разговарят с непознати. Но не всички посетители отвръщат с услугата, каза той.

„Също така намирам факта, че хората не говорят с вас за доста смешен“, каза Мелвил.

„Скитате се наоколо градове и ще ви гледат като малко луд, предполагам, ако сте в Лондон или Манчестър и кажете „здравей“, каза той, добавяйки, че е по-вероятно хората в Easdale да говорят с непознати.

„Хората не са толкова общителни като нас, защото говорим с всички и се радваме, че посетителите идват и говорят с тях“, каза той.

Прочетете оригиналната статия на Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР