Домовете, изградени чрез строителен 3D принтер, са устойчиви и много

...
Домовете, изградени чрез строителен 3D принтер, са устойчиви и много
Коментари Харесай

Улицата на къщите, отпечатани на 3D принтер, се намира в Тексас


Домовете, построени посредством строителен 3D принтер, са устойчиви и доста здрави. Фото:

Градска улица, обградена от къщи, напълно отпечатани на 3D принтер – това не е небивалица от нечия маркетингова, а действително място – и то се намира в Остин, щата Тексас, Съединени американски щати. Около улицата има къщи, които варират по мярка и жанр, с красива структура, прелестни алеи и озеленяване. Домовете са към този момент оповестени за продажба и подготвени да посрещат своите жители. Да, вярно сте прочели: всички тези домове са направени на 3D принтер.

Домовете варират от 83 до 185 кв. м., с по две или с по четири спални. Всички къщи имат покрити предни веранди, затрупан паркинг и съвременен интериорен дизайн. Стаите са огромни и отворени, основните спални имат сводести тавани, а прозорците са огромни, с цел да пропущат доста дневна светлина. Дървени шкафове, тъкани килими и дребни нотки на зеленина прибавят цвят в неутралната цветова палитра на домовете. Дизайнерите дефинират визията на къщите като „ флуидна “, елегантна, непретрупана.

Проектирана от Logan Architecture, сбирката включва четири къщи. Всеки дом е стабилен, здрав, безвреден и подготвен за нанасяне. Конструкцията от 3D щемпел е доказателство, че бъдещето е в този момент.

3D печатът на всеки дом е дело на локалната строителна компания ICON, която употребява своята сградна система Vulcan. Чрез този развой роботиката за 3D щемпел нанася цимент върху набраздени повърхности. Според ICON, по този метод се основава „ здрав, мощно резистентен на атмосферни въздействия дизайн “.

Технологията за 3D щемпел „ обезпечава безвредни и устойчиви домове, които са проектирани да устоят на пожар, наводняване, вятър и други естествени бедствия по-добре от елементарните жилища и които могат да бъдат издигнати за няколко седмици “, се споделя в изказване по отношение на плана.

Отпечатването на домовете е лишило пет до седем дни за всяка. Къщите са приключени през март 2021 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР