Доматите не са само вкусни, но те могат да бъдат

...
Доматите не са само вкусни, но те могат да бъдат
Коментари Харесай

6 идеи как да използваме доматите за по-красива кожа

Доматите не са единствено вкусни, само че те могат да бъдат доста потребни и за кожата на лицето. В състава си имат антиоксиданти, които биха забавили процеса на стареене и да подмладят лицето ви. В идващите редове ще ви покажем 6 метода, по които доматите могат да ви бъдат потребни за кожата.

Облекчаване на акнето

Природните резултати на домата оказват помощ на кожата да понижи производството на себум, както и да лъщенето. В резултата на това кожата е по-балансирана и има по-свеж тип. Ако имате по-мазна кожа, то правете маски с домат по-често. Те оказват помощ на кожата да заздравее и да се махнат белезите от акне.
 9 метода, с които доматите ще узреят по-бързо 9 метода, с които доматите ще узреят по-бързо
Искате по-бързо да си хапвате вкусни домати от градината? Следвайте тези изпитани препоръки. 1. Разредете Най-лесният метод за леко уско...

Премахват нежелания загар

Ако сте прекарали дълго време на слънце и сте се изпекли на ръкав или потник, то доматът ще ви помогне. Никой не желае на морето да наподобява все едно е копал градината цяло лято. Доматите имат свойството да изравняват тена. Направете си пасти от домати, дружно с люспите и я нанесете на засегнатите места. Изчакайте да изсъхне изцяло, преди да измиете.

Свиват порите

Естествените кисели на доматите оказва помощ за свиването на порите. Можете да ги извършите на пюре, а по-късно да добавите и лимонен сок. Направете си маска за 15 минути. Прилагайте я през ден, с цел да можете да усетите резултата.

Изсветляват тена

Вече го споменахме нагоре и можете да го употребявате за лицето си. С домата ще премахнете тъмните кръгове под очите или неравномерния загар.

Избледняване на луничките

Луничките не се махат елементарно с доматена паста, овесени ядки и кисело мляко можете да ги премахнете или най-малко да ги туширате. Нанесете с кремообразни придвижвания сместа и изчакайте още 10 минути за маска. Накрая изплакнете.
 Защо листата на ДОМАТИТЕ се усукват и по какъв начин да спрем това? Защо листата на ДОМАТИТЕ се усукват и по какъв начин да спрем това?
Много от градинарите си задават един и същи въпрос, а точно за какво листата на доматите не стопират да се усукват. Причините за това са няк...

Забавяне на бръчките

Ликопенът и антиоксидантите способстват за забавянето на появяването на бръчките. Петната и други признаци на стареенето също ще изчезнат.

Надяваме се с тези препоръки да помогнете на кожата си да се усеща по-добре. Също по този начин, с тях ще можете да поддържате млада и чиста кожа, а и лятото ще е по-лесно да се грижите за нея. Освен това, доматите са естествени и по този начин намалявате потреблението на кремове и друга козметика, които малко или доста са формирани от химикали.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР