Доматеният сок отдавна е известен със своите полезни свойства. Специалистите

...
Доматеният сок отдавна е известен със своите полезни свойства. Специалистите
Коментари Харесай

Защо е желателно редовно да пием доматен сок

Доматеният сок от дълго време е прочут със своите потребни свойства. Специалистите поучават да го консумираме постоянно, в случай че имаме проблеми с храносмилателната система и желаеме да ускорим метаболизма си. В резултат на това човек може забележително да понижи тежестта си, без да се подлага на строги диети и тежки физически извършения в залата.

Днес ще си поговорим малко повече за това защо в действителност е потребен доматеният сок. В напитката, извлечена от обичания ни зарзават, се съдържа антиоксиданта ликопен. Той е прочут с това, че съумява да ни защищити от сърдечни болести, оказва помощ за нормализирането на кръвното налягане и редом с това подтиква кръвообращението.

Да не забравяме да споменем, че в сока от домати се съдържа огромно количество витамин С. Той на собствен ред се грижи за укрепването на имунната система на човек.

Червената напитка е богата и на калий. Ако не се чувствате удобно, изпитвате някакво неразположение или изнемощялост, то една чаша сок от домати може забележително да усъвършенства положението ви.
Доматеният сок оказва помощ при хипертония
Японски учени изследваха по какъв начин потреблението на безвкусен доматен сок въздейства на здравето на възрастните, изложени на риск от сърдечно-съдови...
Прочети повече
Ако извършите микс от доматен сок и сок от спанак, може напълно умерено да излекувате запека или най-малкото – да допринесете за възстановяване на положението си.

Знаете, че алената напитка е извънредно подобаваща и при махмурлук. За предпочитане е обаче да смесите 100 мл доматен сок със 100 мл сок от краставици. Към тази примес прибавете и една лъжица зехтин. Много скоро ще сте не запомнили за количеството алкохол, което по-рано сте консумирали.

Не е желателно обаче сокът от домати да се приема от хора, които страдат от камъни в бъбреците или болести на жлъчния мехур.

Статията има единствено информативна цел, не замества консултацията с доктор или уравновесеното хранене!

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР