Домът музей на днес отбелязва рожден ден, съобщава БНР. До

...
Домът музей на днес отбелязва рожден ден, съобщава БНР. До
Коментари Харесай

Кристиян Ваклинов: Теснолинейката не е жп линия, а национален туристически продукт

Домът музей на през днешния ден отбелязва рожден ден, оповестява БНР.

До откриването му на жп през 2017 година се стига, откакто към 2 години по-рано младият на път към Велинград стопира с кола до занемарената постройка и взема решение, че може да се направи нещо. И в концепцията си увлича и свои другари. В обновяването на гаричката „ със сърце и обич “ са се присъединили към 60 души – кой с пари, кой – с труд или материали, с привличане на съидейници.
 БДЖ провежда пътешестване с парен локомотив по теснолинейката БДЖ провежда пътешестване с парен локомотив по теснолинейката
БДЖ ще провежда пътешестване с парен локомотив по теснолинейката през празничните дни във връзка Съединението на България. Любителите на те...

„ Имаше за какво да го създадем, покривът беше тръгнал да пада. Гарата не обслужва обитаемо място, няма непрекъснат пътникопоток. Но когато БДЖ прави атракционни пътувания (и с чужденци), всички желаят влакът да спре на Цепина, тъй като мястото е доста картинно. Сградата е достоверна и добре вписана в ландшафта “, описа пред Радио София Кристиян Ваклинов. Той е ръководител на „ Гражданско съдружие за теснолинейката “, което безплатно поддържа музея.

Сега той е щастлив, че теснолинейката е претъпкана с туристи от цялата страна и от чужбина. Много от тях Кристиян персонално посреща и им споделя за историята на неповторимото оборудване „ като туристическа забележителност, като национално благосъстояние и атракция “.

Хора пътуват особено за прекарването, за наличието във влакчето през часовете от гара Септември до Добринище, всички за позитивно настроени в единствената останала в България теснолинейка, добавя на драго сърце Кристиян Ваклинов.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР