Увеличението за заплатите е едно изключително положително послание към всички,

...
Увеличението за заплатите е едно изключително положително послание към всички,
Коментари Харесай

Синдикалист: Над 70% от младите учители напускат системата още в първите три години

„ Увеличението за заплатите е едно извънредно позитивно обръщение към всички, които ще избират да стават учители. Настина тази политика би трябвало да продължи, тя е заложена в платформите на всички политически сили. Наш разбор с присъединяване на хиляди учители обаче демонстрира, че множеството от тях избират специалността не поради заплащането, а поради призванието и престижа. “

Това съобщи в студиото на Euronews Primetime ръководителят на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ доктор Юлиян Петров. От синдиката желаеха заплатите на педагозите да доближават 150% от междинната брутна заплата у нас.
Ако младите преподавател не открият престижа в класната стая и в просветителната институция, те не остават. Над 70% от младите учители напущат системата до 3 години.
доктор Юлиян Петров, ръководител на профсъюз „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “

„ Тези млади учители не съумяват да останат, да открият себе си в системата и да я припознаят като собствен дом и предопределение, поради високата експанзия, поради неспазването на учебния устав, поради неналичието на положително партньорство с родителя, даже напън от една част от родителите “, изясни доктор Петров.

Сред другите аргументи за високия % напуснали млади учители е безграничната и безсмислена бумащина, разяснява още синдикалистът.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР