Домът е мястото, където искаме да се отпуснем и да

...
Домът е мястото, където искаме да се отпуснем и да
Коментари Харесай

8 предмета у дома, които ни карат да чувстваме постоянна умора

Домът е мястото, където желаеме да се отпуснем и да презаредим силите си след изморителния работен ден. За задачата вършим всичко допустимо, с цел да създадем уют и комфорт към нас: купуваме скъпи уреди, качествени спални такъми и други приятни за окото движимости. Но от време на време нашият дом се трансформира в мястото, което като че ли изсмуква силата ни. Ето кои са виновниците за това.
1. Килими
Килимът на пода може да е една от аргументите за вашата отмалялост. В него се натрупват прахуляк, нечистотия, спори на плесени и косми от домашните любимци и всичко това оказва гибелен резултат върху здравето. Освен това с течение на времето лепилата и оцветителите в некачествените килими стартират да отделят летливи органични съединения, които могат да провокират алергии, главоболие и други недоволства.
2. Стари фотоси
Например фотоси, които ви припомнят за някогашния ви, също могат да повлияят отрицателно на вашето физическо и прочувствено богатство. Ако непрекъснато се натъкнете на предмети от предишното в дома си, тогава неизбежно ще изживеете още веднъж мъчителни прекарвания и вследствие на това се чувствате изтощени. Опитайте се да изхвърлите или най-малко да се скриете от погледа си всичко, което ви разстройва.
3. Лилави стени
Правилно подбраните цветове ще ви заредят с сила и ще подобрят настроението ви. Например, лилавото работи дразнещо, подтиква дейната работа на мозъка и това затруднява заспиването. За спалнята е по-добре да изберете синьо: оказва помощ да се отпуснете, а също по този начин намалява кръвното налягане и забавя сърдечния темп.
4. Безпорядък
Разбира се, след натоварения ден последното нещо, което желаете да извършите откакто се приберете у дома, е да започнете дан чистите. Но хаосът вкъщи ще ви накара да се почувствате още по-уморени. Според едно изследване бъркотията и дезорганизираното пространство понижават способността на мозъка да действа.

5. Ниска температура на въздуха
 Уморявате се елементарно? Ето за какво и по какъв начин да си помогнете Уморявате се елементарно? Ето за какво и по какъв начин да си помогнете
Според изследване, към една трета от здравите хора настояват, че постоянно се усещат изтощени и недоспали. Умората е общ признак за някои с...
Ниската температура на въздуха вкъщи също може да ви накарат да се чувствате изтощени. Оптималната температура за здрав сън е 15–20°C. 
6. Смартфон
Мобилните телефони се трансфораха в неразделна част от живота ни и постоянно са с нас. Въпреки това е добре през нощта да са надалеч от спалнята ви. Използването на мобилни устройства час преди лягане води до разтревожен сън, което ви кара да се чувствате изтощени на идващия ден.
7. Плътни пердета
Вероятно ще останете сюрпризирани от изказванието, че пълноценният сън зависи от съществуването на дневна светлина. В случая решението е денем да не възпрепятствате по никакъв метод навлизането на слънчева светлина в спалнята ви. Може да спуснете завесите по здрач.
 8 признака, че в дома ви се крие заплаха 8 признака, че в дома ви се крие заплаха
Може би смятате, че домът ви е едно от най-безопасните за вас места, само че от време на време може да се окаже, че това не е по този начин. Дори непрекъснато да...
8. Омекотител за тъкани
Химическите омекотители защищават облеклата ви, само че ги покриват с тъничък пласт токсични субстанции, които могат да доведат до кожни обриви, постоянно главоболие и проблеми с дишането. Когато купувате омекотител, обърнете внимание на съставките и избягвайте съставни елементи като дистеарилдимониев хлорид, катионни повърхностноактивни субстанции, както и „ биоразградими омекотители “. По опция е по-добре да употребявате екологични препарати за пране с естествени съставки.
9. Счупена техника
Счупен миксер, непрестанно капещ кран в кухнята или залепени бутони на дистанционното управление на тв приемника, са тези дребни елементи, които наподобява не са толкоз сериозни, само че са в положението да ви изнервят.
Всеки път, когато ви се наложи да ги употребявате, се дразните и по този метод от уютно гнездо домът ви се трансформира в непрекъснат източник на негативизъм. Поставете си строги времеви ограничавания: да вземем за пример, в случай че в границите на един месец не отстраните незначителната щета, просто изхвърлете разваления апарат.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР