Домашно приготвени еклери с парено тесто и неустоим крем -

...
Домашно приготвени еклери с парено тесто и неустоим крем -
Коментари Харесай

Вкусни еклери с парено тесто и домашен яйчен крем

Домашно приготвени еклери с парено тесто и неудържим крем - най-романтичното ухажване, което някой може да получи

Необходими Продукти

За еклерите


● вода - 1 ч.ч.
● олио - 1/2 ч.ч.
● брашно - 1 ч.ч.
● яйца - 4 бр.

За крема


● яйца - 2 бр. огромни
● прясно мляко - 500 мл
● брашно - 5 с.л.
● вода - 1/2 ч.ч
● захар - 8 с.л.
● масло - 50 г
● ванилия - 3 бр.

Начин на подготвяне

В тенджера изсипете водата и олиото и ги оставете да заврят. Когато са подготвени, прибавете брашното и бъркайте няколко минути, до момента в който се получи гъста примес. Сместа се маха от котлона и се оставя да изстине.

След като е към този момент изстинала, започнете да добавяте едно по едно яйцата, като след чукването на всяко бъркате добре. Ще получите още по-гъсто и лепкаво тесто.

На дъното на тава сложете хартия за печене и благодарение на лъжица започнете да гребете от сместа и подредете еклерите, като е желателно да оставите известно разстояние сред тях. Когато и последното еклерче е поставено, сложете тавата в авансово загрята на 200 градуса фурна и печете към 30 минути.

Докато еклерите се пекат си пригответе крема. В тенджера изсипете млякото и оставете да заври. Когато е готово, прибавете разрушените със захарта яйца и размитото с малко вода брашно. Бъркайте непрестанно няколко минути и прибавете маслото.

Разбъркайте още веднъж добре. Накрая прибавете ванилиите. Извадете еклерите от фурната и ги оставете да изстинат. Когато са подготвени, разрежете деликатно през средата и поставете от крема. Готовите еклери може да поръсите с пудра захар.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР