Домашният шоколад е най-доброто лакомство за деца и възрастни. Трябват

...
Домашният шоколад е най-доброто лакомство за деца и възрастни. Трябват
Коментари Харесай

Направете си домашен шоколад за 10 минути

Домашният шоколад е най-хубавото лакомство за деца и възрастни. Трябват ви не повече от 10 минути, с цел да се сдобиете на драго сърце и сила за целия ден. Дайте воля на вашия гений в кухнята и ще си извършите домакински шоколад.
Имате неприятно въодушевление или липса на сила? Трябва да свършите работа, само че концепциите не ви идват на разум? Изяжте парче шоколад и незабавно ще видите, че животът става по-ведър. Освен това потребните субстанции, съдържащи се в сладкото наслаждение, ще укрепят здравето ви.
В актуалните условия е мъчно да се откри натурален артикул, който да не съдържа нездравословни добавки. Произведеният в комерсиалната мрежа шоколад постоянно предизвиква алергични реакции. Разбира се, приказваме за консервантите и другите добавки.
Ако не желаете да станете жертва на безскрупулни производители или решите да разширите обсега на кулинарните си действия, пробвайте да приготвите шоколад в личната си кухня. Той може да се дава на деца без боязън, тъй като ще сте сигурни в състава на лакомството.
Основният набор от артикули за подготвяне на шоколад ще ви изненада, тъй като е доста елементарен и явен.
Имате потребност от:
150 г масло
10 с.л. какао на прахуляк
4 с.л. кристална захар
200 мл мляко
Моля, обърнете внимание, че количеството кристална захар в рецептата е малко, тъй че домашният шоколад няма да е прекомерно сладостен. Можете сами да коригирате тази съставна част, като добавите нужното количество.
За да извършите домашния шоколад в действителност апетитен и здравословен, изберете продуктите деликатно:
1. Никога не замествайте маслото с маргарин. Не се предлага въобще да се употребява последният артикул. За шоколада се употребява единствено потвърдено масло със наличие на мазнини минимум 82%.
 Ето за какво ТРЯБВА да ядем шоколад най-малко един път седмично Ето за какво ТРЯБВА да ядем шоколад най-малко един път седмично
Ако консумирате шоколад най-малко един път седмично, когнитивните ви качества ще бъдат надалеч по-добри от тези на хората, които употребяват ш...
2. Изберете положително какао на прахуляк. Качественият артикул има горчива присъща миризма, тънко смляно и без бучки. Направете елементарен тест: Разтрийте малко прахуляк с върха на пръстите си. Продуктът остава ли върху кожата и свети ли леко, не се е разпаднал на зърна? Това значи, че сме разкрили в действителност висококачествено какао.
3. Ако сте избрали домашно мляко, първо го сварете.
Рецептата за домакински шоколад е налична за всеки, а приготвянето на вкусно лакомство напълно не е мъчно.
Как да създадем домакински шоколад за 10 минути?
Налейте мляко в подобаващ съд. Поставете върху котлон и включете на слаб огън. Загрейте продукта, с цел да е парещ, само че не го варете.
 Какво става с тялото ни, в случай че ядем шоколад всеки ден Какво става с тялото ни, в случай че ядем шоколад всеки ден
Всички сме чували, че шоколадът в дребни количества е потребен за тялото ни. Това важи най-много за натуралния шоколад с високо наличие...
На водна баня разтопете маслото до течност. Можете също по този начин да извадите маслото от хладилника авансово, с цел да омекне и да го нарежете на части.
Смесете кристалната захар с какаото. Към получената примес прибавете 50 мл мляко от тенджерата. Разбъркайте, до момента в който сместа стане гладка. Постепенно изсипвайте сместа от захар и какао в тенджерата със затоплено мляко. Разбърквайте шоколадовата основа непрестанно с дървена лъжица. Добавете разтопено масло в тенджерата. При непрестанно бъркане, варете бъдещия шоколад на слаб огън за към 2 минути.
Остава напълно малко - изсипете шоколадовия крем в авансово приготвени пластмасови или силиконови формички. Няма потребност да подмазвате формите. Оставете сместа да се охлади изцяло и по-късно оставете в хладилника за 2-3 часа.
За нашарване на усета към домашния шоколад може да се прибавят подправки - ванилия, канела, кардамон. Също по този начин, направете си удоволствието и поставете стафиди, захаросани плодове и ядки.
Както можете да видите, домашният шоколад не е мит, а налична действителност.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР