Домашният любимец в дома е не само забавление, но и

...
Домашният любимец в дома е не само забавление, но и
Коментари Харесай

Обучение на папагала Корела

Домашният любим в дома е освен развлечение, само че и огромна отговорност. Така да вземем за пример, в случай че сте решили да си вземете папагал, тогава би трябвало да сте подготвени да отделяте време и за това да го обучавате на разнообразни команди. Папагалът Корела не обича да се усеща подценяван и от време на време тези птици могат да са много инатести, по тази причина вие би трябвало да се запасите с много самообладание, в случай че желаете да обучите корелата на команди.

С какво да започнете?

Възпитаните домашни любимци постоянно с лекост ще изпълнят научените команди. Хората в профил обаче в никакъв случай не биха схванали, какъв брой старания ви е коствало това да научите корелата си на команди.

Като за начало, би трябвало да знаете, че в случай че занапред сте си взели папагал Корела в дома ви, той ще има потребност от време, с цел да свикне и да се приспособява. В идеалния си вид е най-добре да си вземете дребна птичка на възраст до 6 месеца, защото те по-лесно привикват с смяната в ситуацията и по-лесно се образоват.

И по този начин, откакто пернатия
Всичко за Вашата сватба
другар е привикнал с новата си среда, може да пристъпите към дресировката на папагала Корела. Бъдете подготвени и по тази причина, че ще се наложи да покажете на своя нов другар, че вие сте основен в дома и би трябвало да ви слуша. Трябва да свикне, че не представлявате заплаха за него и няма да го нараните.

Как да обучим папагала на хигиенични привички?

Това е не по-малко значима част от образованието на Корелата и би трябвало незабавно да определите къде ще бъде тоалетната на птичката, с цел да свикне тя. Не бива след време да трансформират мястото, защото ще ви е мъчно по-късно да я приучите отначало. Като за начало би трябвало да забележите по какъв начин се държи любимеца ви преди да отиде в тоалетна.

Също по този начин е добре да знаете, че дребните крилати другари до 6 месеца вършат това приблизително сред 15-20 минути, до момента в който възрастните - 40-50 минути. След това просто като видите, че птичката желае да си прави потребностите, я заведете до обособеното място и повторете фразата Тоалетна или друга по ваш избор. Забравяйте да я поощрите с някакво лакомство за папагали да вземем за
Всичко за Вашата сватба
пример ленено семе, с цел да свикне по-бързо.

Основни команди за корела

1. Напред

Тя е една първите, с които е значимо да свикне папагала. Можете да започнете с дресировката незабавно откакто се приспособява и спре да се бои от новия си дом. За тази цел, отваряйки клетката на папагала, протегнете ръката си и леко бутнете папагала напред и кажете Напред. Изключително значимо е да не променяте думите и постоянно да казвате тази фраза, а също по този начин и да повтаряте упражнението всеки ден. Ако папагала поддържа връзка и с другите членове на фамилията ви, тогава те също би трябвало да се включат. Така след 2-3 седмици крилатият ви другар ще свикне, че тази дума Напред значи, че може да седне на ръката ви и вие ще го изнесете от клетката.

2. Вкъщи

 Папагал Корела Снимка: Hans Braxmeier/pixabay.com

Научавайки тази команда, корелата елементарно ще се прибира в клетката си и няма да ви се постанова да я гоните из жилището. Бъдете подготвени, че ще се наложи известно време, до момента в който птичката свикне, какво се изисква от нея. За задачата просто извадете любимеца ви от клетката му и го
Всичко за Вашата сватба
сложете на някой рафт да вземем за пример. След известно време му кажете Вкъщи и посочете към този момент познатата му клетка. Можете да слагате лакомство в клетката, с цел да привлечете вниманието му. Ако постоянно вършиме това, тогава след 1-2 месеца ще видите по какъв начин Корела към този момент може да се прибира сама в клетката си, когато кажете Вкъщи, изпълнявайки вашата команда.

3. Ела

Папагалите Корела са много плашливи, по тази причина е значимо да сте търпеливи, до момента в който те свикнат с новия си дом и с вас. Обучението стартира с това, че вие би трябвало да седнете в другия завършек на стаята и да сложите в ръката си обичания плод на папагала, казвайки Ела. Бъдете подготвени, че той няма да разбере незабавно, какво желаете от него и ще се наложи да сте много търпеливи, до момента в който научи смисъла на тази команда.

Разбира се, че вие можете да изберете други команди за папагали и да промените думите, само че значимото е да сте непрекъснати. Само по този начин ще видите резултата от вашето образование, като то би трябвало да е ежедневно по 15-20 минути. Също по този
Всичко за Вашата сватба
начин, можете да купите разнообразни играчки за папагала си, като по този начин ще им помогнете да развият своето въображение, а и образованието ще е доста по-забавно, както за вас, по този начин и за птичката.

Помнете, че това не е куче или котка. Така че образованието и възпитанието ще ви отнеме повече време, в сравнение с възпитанието на кучето да вземем за пример. Не сравнявайте по държание корелата с амадини, папагал Ара, неразделки, канарчета, тъй като всяко птиче е неповторимо и със характерна характерност.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg