Домашният любимец е като дете. Грижим се за него, храним

...
Домашният любимец е като дете. Грижим се за него, храним
Коментари Харесай

Какви зеленчуци да даваме на Мини пинчер

Домашният любим е като дете. Грижим се за него, храним го, купуваме му играчки и се тревожим, когато е болен. Затова постоянно се чудим с какво да го храним, можем ли да му даваме „ човешка ” храна и впрочем.

Ако имате Мини пинчер, тази публикация е за вас. По принцип е добре да храните Мини пинчера със специфична кучешка храна, която е обогатена и съдържа всички нужни витамини и минерали, нужни за дребния ви другар.

Заедно с висококачествена кучешка храна, доста притежатели избират да дават човешка храна на кучето. Питат се какви са подобаващите зеленчуци за Мини пинчер?

Мини пинчерите ядат следните зеленчуци и плодове:

-Тиква;

-Морков;

-Сладки картофи;

-Зелен боб;

-Ябълки;

-Банани;

-Круши.

Въпреки че от време на време суровата храна може да обезпечи повече изгоди за кучето, в дълготраен проект това може да разстрои корема на животното.

Домашна храна за кучета

Ако приготвяте храна у дома за кучето си, дано месото да е най-много 50% (птичи или рибен протеин, пуешко или пилешко месо без кожа). Включете комплицирани въглехидрати като сладостен картоф, кафяв ориз, ечемик или киноа (30% от порцията). Останалите 20% могат да бъдат зеленчуци и плодове като зелен боб, моркови, тиква, ябълки, круши и банани.

Гответе всички съставки в огромен съд с задоволително вода, до момента в който оризът се свари.

 Забранени храни за Мини пинчер

Забранени храни за Мини пинчер

Никога не давайте на вашия Мини пинчер шоколад, грозде, стафиди, макадамия, авокадо или мляко.

Шоколадът, кафето и кофеинът съдържат субстанции, които се намират в семената на какао, употребявани за подготвяне на кафе и други артикули. Те могат да причинят повръщане, гърчове и даже гибел на куче.

Лукът, чесънът и чесънът, въпреки и безвредни за хората, предизвикват раздразнение на стомашно-чревния тракт на кучето, а огромни количества или постоянно усвояване могат да причинят увреждане на алените кръвни кафези на кучето.

Избягвайте и солта, тъй като може да се стигне до панкреатит и наддаване на тегло.

Човек е това, което яде, споделят. А това важи и за животните. Важно е да внимавате с какво храните вашия домакински любим, в случай че желаете да му се радвате за по-дълго време. От храната зависи извънредно дали ще бъде крепко кучето ви, дали ще бъде интензивно и щастливо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР