Домашните зайчета обичат да ровят и дъвчат всичко, което им

...
Домашните зайчета обичат да ровят и дъвчат всичко, което им
Коментари Харесай

Какви опасности дебнат зайчето в дома ви?

Домашните зайчета обичат да ровят и дъвчат всичко, което им се изпречи на пътя. За да отбраните вашия любим и къщата си, ще се наложи да извършите известни промени. Ето по какъв начин да обезопасите дома за зайчето!

Кабелите са може би първата цел на зайчетата. Острите им зъби могат да прегризат всевъзможни жици и то бързо, като по този метод, те унищожават обичаните ви предмети. А още по-лошото е, че могат да бъдат ударени от тока.

Затова е добра концепция да покриете всички кабели с някакъв тип дебела изолираност или да ги скриете под перваз или мебели. Колкото по-малко достъп до тях има вашия домакински любим, толкоз по-добре.

Всякакви дървени мебели и кантове също стават жертва на зайците. Най-подходящото решение е да се погрижите тези повърхности да бъдат предпазени по някакъв метод – един от тях е облепянето с фолио.

 Обезопасяване на дома за зайчето

Когато се огледате в мястото, което вашето зайче ще населява, виждате ли място, на което не бихте желали то да върви? Някои зайци могат да скачат до съвсем метър височина. Тяхното любознание постоянно ги води по лавици, бюра и столове.

Освен това доста елементарно се промушват през тесни пространства, като да вземем за пример зад леглото или под него. Ще би трябвало да отбраните тези места. Можете да го извършите благодарение на специфични загради, като по този метод даже можете да пандизите цели стаи.

Ако това е вашата концепция, най-подходящия материал, който да употребявате е металът. Всичко друго може да бъде безпроблемно прегризано от зайчето. Уверете се и, че сред преградите, които поставяте, няма задоволително място за пробождане.

Още нещо, за което би трябвало да внимавате, са домашните растения – някои от тях могат да бъдат рискови за зайчето.

 Лалетата са рискови за зайците

Много цветя са токсични за зайците и обратно на упованията, огромна част от тях нямат инстинкта да не ядат от тях. Затова е добре да държите растенията надалеч от вашето зайче.

Доматените листа и лалетата са единствено част от растенията, които са рискови за зайците. А както знаем, зайците обичат да дъвчат зелении.

И най-после – осигурете задоволително играчки на зайчето ви. Това сигурно ще го разсее от мисълта да си играе с някой кабел, а вие ще бъдете спокойни, че къщата ви е обезопасена за заека.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР