Домашните любимци са част от семейството и, въпреки битовите трудности,

...
Домашните любимци са част от семейството и, въпреки битовите трудности,
Коментари Харесай

Как отглеждането на домашен любимец да не натовари семейния бюджет?


Домашните любимци са част от фамилията и, макар битовите компликации, не би трябвало да се отхвърляме от грижите да тях, гласи апел на фондация „ Четири лапи “, част от най-новата им самодейност. От организацията са изготвили лист със препоръки и оферти, които да оказват помощ на фамилиите с домашни любимци да понижат разноските за храна и развъждане макар растящата инфлация, се показва в прессъобщение на „ Четири лапи “. 

От фондацията приканват фамилиите да не се отхвърлят от домашните си любимци, а да следват няколко лесни правила, свързани с развъждането на животинките. Хубаво е разноските по грижите за тях да се възнамеряват в бюджета на семейството.

Стопаните биха могли да се ориентират към по-евтини варианти за храна, без да вършат взаимни отстъпки с качеството. От „ Четири лапи “ поучават още да се пазари от квартални зоомагазини, а не от огромни вериги. Там, където продавачите познават стопаните, са склонни да им създадат отстъпки или да им доставят нещо персонално за любимеца. Големите вериги зоомагазини в действителност поддържат голямо многообразие, само че постоянно работят с съответни марки и по-високи цени, споделят от фондацията. Пазаруването в по-големи разфасовки също е по-изгодно.

Проверете дали имате варианти да пазарувате по-изгодно от различен град, когато сте на път - цените в по-малките градове постоянно са разнообразни от тези в огромния град може би разнообразието не е толкоз огромно, само че въпреки всичко - сходно извършване на покупки би могло да ви спести пари, споделят още от „ Четири лапи “.

Ако имате домашно консервирано месо без подправки и сол, то би било съвършен вид за менюто на домашния любим, даже би му се сторило като деликатес. Замразената храна е различен вид, които може да се съхранява дълго време и да облекчи бюджета, допълват от фондацията.

Друг съвет към стопаните е да възнамеряват визитите при ветеринар, с цел да включат разноските по обзор или ваксина в бюджета си за съответния месец. 

Играчките и аксесоарите на домашния любим напълно не е наложително да са скъпи, може даже да са направени от подръчни материали, е различен съвет на фондацията.

От „ Четири лапи “ оповестиха преди няколко месеца резултати от изследване, съгласно което в България процъфтява противозаконната търговия с кучета.  Продавачите всеобщо не съблюдават условията за регистриран разплодник, а животните живеят в неприятни условия. От фондацията се надяват обществото също да се ангажира с казуса. Оттам показват, че е по-добре хората да изберат да осиновят домакински любим, вместо да го купят. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР