Домашните любимци носят радостта във всеки дом. Затова все повече

...
Домашните любимци носят радостта във всеки дом. Затова все повече
Коментари Харесай

Как да изберем правилната клетка за морско свинче

Домашните любимци носят насладата във всеки дом. Затова от ден на ден фамилии се вземат решение да разширят своя с дребен сладостен другар, който да се грижи за уютната атмосфера. Пример за подобен кръг домакински любим е морското свинче. Това животинче е известно със сладкия си бухнал тип, дребен размер и радостно лъчение.

В доста връзки морското свинче се оказва съвършеният домакински любим, защото не изисква непрекъснато обгрижване и в по-голямата част от времето подвизава в своята клетка. Тя е неговият дом, по тази причина е належащо да полагате грижи за него и да го почиствате постоянно. Освен това, е значимо да знаете по какъв начин да изберете вярната клетка за вашето морско свинче.

Ето какво би трябвало да знаете:

Клетката за морските свинчета би трябвало да дава отговор на размери, които да разрешават то да се усеща комфортно и да се движи свободно. Според специалисти в региона е целесъобразно да си набавите клетка, която е най-малко 70 кв. см. Това пространство се смята за оптимално, защото обезпечава улеснение на животинчето.

Ако гледате три морските свинчета или повече, то клетката би трябвало да бъде с най-малък размер от 90 кв. см. Обикновено клетките се създават от пластмаса, само че в действителност този материал не е удобен за развъждане на морски свинчета. Най-оптималният вид е клетка за морско свинче от дърво. За тази цел обаче е целесъобразно да си я изработите сами, с цел да я извършите допустимо най-практична за живеене.

Също по този начин е значимо да обърнете внимание във връзка с сигурността. Препоръчително е клетката да разполага с решетки, които да не разрешават елементарно отваряне на малката врата. По-модерните разновидности оферират функционалността за спомагателна плъзгаща врата, която обезпечава по-лесно излизане, само че в същото време надеждност. Също по този начин, те се създават с по-голяма височина, която дава опция за в допълнение улеснение на вашия домакински любим.

 Морско свинче

Важни детайли, които би трябвало да има в клетката, са играчки, легло, поилка за вода и принадлежности за хранене на морското свинче. В последна сметка вярната клетка се подразбира по отношение на интензивността на вашето животинче. Ако то извършва свободно всички, присъщи за него, функционалности, то тогава можете да бъдете сигурни, че сте взели верния избор.

А в случай че още не сте си взели подобен бухнал гризач, само че желаете, вижте разгласи и цени за морски свинчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР